Ministru Turismului, Elena Udrea, nu poate fi numita tocmai norocoasa in ceea ce priveste componenta comisiei sale de ancheta, din aceasta facand parte si cel mai aprig "dusman" al sau, fostul consilier prezidential, Adriana Saftoiu.
Conflictul Saftoiu - Udrea a izbucnit acum doi ani si jumatate, iar in urma "razboaielor" publice invingatoare a iesit Elena Udrea, care a reusit sa o faca pe Adriana Saftoiu sa demisioneze din functia de consilier prezidential.

Acum, dupa stabilirea membrilor comisiei de ancheta Udrea, din care face parte si Saftoiu, ne putem astepta la o batalie adevarata intre cele doua si probabil la implinirea visului de razbunare al Adrianei Saftoiu.

Pentru a clarifica aceasta "paruiala politica", va prezentam sirul evenimentelor care au dus la dusmania intre cele doua “maini drepte” ale lui Basescu: Adriana Saftoiu si Elena Udrea.

  • 29 martie 2007 - Adriana Saftoiu, purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale “il paraseste” pe Basescu. Motivul disputei dintre cei doi il reprezinta, potrivit unor surse din Palatul Cotroceni, Elena Udrea. Potrivit Cotidianul, motivul oficial al demisiei l-ar fi reprezentat o disputa pe tema aparitiilor publice ale sefului statului. In realitate, se pare ca fostul om de incredere al presedintelui a intrat intr-un conflict deschis cu fosta sa colega de la Cotroceni, Elena Udrea. Adriana Saftoiu se saturase sa "curete" dupa Elena Udrea care la momentul respectiv starnea multe conflicte in relatia Basescu - Tariceanu si controverse in legatura cu imaginea presedintelui.
  • 27 februarie 2008 - Adriana Saftoiu declara ca uitandu-se la fostii colegi din PD-L acestia arata mai degraba teama decat respect - (referire la Elena Udrea - n. red).
  • 3 martie 2008 - In replica, Elena Udrea a declarat pe blogul personal ca unii dintre fostii consilieri ai presedintelui Traian Basescu s-au dovedit "lipsiti de caracter si de loialitate". "Echipa veche a presedintelui nu a fost, in ansamblul ei, mai buna decat cea de acum. Eu ii cunosc pe toti si va asigur ca actualii consilieri sunt cu adevarat profesionisti. Unii dintre consilierii vechi, desi poate buni profesional, s-au dovedit apoi lipsiti de caracter si de loialitate". Conform Gandul, declaratia o viza direct pe Adriana Saftoiu.

Dupa aceasta au urmat o serie de atacuri in presa intre cele doua, atacuri in care Udrea sustinea ca Saftoiu isi face imagine pe spatele ei.
La un moment dat s-a speculat ca ar fi existat si o paruiala intre cele doua pe holul Parlamentului insa Adriana Saftoiu a negat aceste zvonuri.


Udrea are emotii

Acum, dupa doi ani si jumatate de la inceputul conflictului, Udrea se afla pentru prima data "la mana" Adrianei Saftoiu.

"Nu am facut niciodata un secret ca intre mine si dna Udrea au existat conflicte, dar asta nu inseamna ca nu imi voi exercita corect obligatiile de parlamentar, iar fiecare acuzat merita prezumtia de nevinovatie", a declarat Adriana Saftoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.