PDL, PSD si PNL au gasit o metoda sa tina departe de cursa pentru prezidentiale pe candidatii independenti: modificarea rapida a legii alegerilor pentru functia de sef al statului si stabilirea unui prag de semnaturi inaccesibil acestora, de 500.000.
Potrivit Inpolitics, la numai o zi dupa ce Sorin Oprescu si-a manifestat deschiderea catre o candidatura la presedintie, coalitia de guvernamant a luat in discutie, brusc, ieri dimineata, ideea modificarii legii alegerilor prezidentiale. Vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a anuntat ca s-a format o comisie care trebuie sa prezinte un proiect de modificare, format din Vasile Blaga, Mircea Toader, Dan Nica si Viorel Hrebenciuc.

Acestia vor prezenta in cadrul coalitiei de guvernare, pana la inceputul urmatoarei sesiuni parlamentare, un proiect de modificare a legii alegerilor prezidentiale.

De fapt, noteaza Inpolitics, principala schimbare care va fi adusa legii nr.370/2004, privind alegerile prezidentiale, vizeaza cresterea numarului de semnaturi necesare pentru sustinerea candidaturilor, de la 200.000, cate sunt in prezent, la 400 -500.000.

O astfel de masura le-ar face inaccesibila lupta pentru functia de presedinte lui Sorin Oprescu, liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor, dar si principelui Radu Duda.

Totusi, edilul recunoaste ca este sprijinit de unii pesedisti. "Multi mi-au prezis multe nenorociri din cauza ca n-am un partid in spate. Da, asa este. N-am un mecanism in spate. Am oameni insa pe care-i iubesc si cred ca ma iubesc si ei. Din partidul din care am facut parte !", a declarat Oprescu.

Componenta comisiei, mai precis faptul ca PSD si PDL si-au pus "sforarii" de prim rang la treaba, respectiv Blaga si Hrebenciuc, maestrii absoluti ai combinatiilor si smecheriilor legislative demonstreaza cat de importanta este miza acestei actiuni, mai comenteaza Inpolitics.

Oprescu: Nu vreau sa fiu presedinte


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.