Premierul Emil Boc a declarat luni, dupa sedinta conducerii PDL, ca reprezentantii PSD se distanteaza tot mai mult de prioritatile Parteneriatului pentru Romania si de prioritatile guvernarii si a facut un apel catre social-democrati sa respecte intelegerea asumata in decembrie 2008.
"Constant, incetul cu incetul, ca partenerii nostri de la PSD se distanteaza tot mai mult de prioritatile Parteneriatului pentru Romania, de prioritatile guvernarii, de prioritatile romanilor. Le solicit partenerilor de la PSD sa revina la prioritatile romanilor, la prioritatile Romaniei. Constant, incetul cu incetul, ca prioritatile PSD sunt mai putin legate de ceea ce astazi are Romania si anume gestionarea crizei economice si infaptuirea reformelor pe care romanii le asteapta, si tot mai mult partenerii nostri sunt preocupati de aspecte ce tin de campania prezidentiala din toamna, de aspecte politice secundare si mai putin de ceea ce noi ne-am angajat in fata romanilor", a spus Boc, potrivit NewsIn.

Premierul a tinut sa precizeze ca el va respecta ceea ce a semnat si ca isi va face intotdeauna timp sa stea de vorba cu membrii Cabinetului.

Boc a subliniat faptul ca este nevoie ca Parteneriatul sa functioneze, pentru ca sunt proiecte care trebuie finalizate, referindu-se la Legea salarizarii unice, la procesul de restructurare, la reforma din Educatie si a sistemului de pensii. El a precizat ca din aceasta saptamana incep discutiile cu CE si cu FMI pe tema situatiei economice.

"Incepand cu ziua de miercuri vom avea discutii atat cu CE, cat si cu FMI pentru a discuta exact situtia economica si masurile pe care le putem lua in contextul constrangerilor economice actuale. Aceste constrangeri sunt extrem de dure. Venim dupa un an, 2008, cand am avut o crestere economica de 8%, dar am intrat intr-un deficit excesiv de 5,4, sanctionat de CE. UE a sanctionat Romania pentru iresponsabilitatea guvernantilor din 2008, iar acum, in conditiile in care nu avem crestere de 8% ci avem cadere economica, suntem obligati sa ramanem intr-un deficit cat mai aproape de cel prevazut de UE pentru a respecta si aderarea Romaniei la euro, dar si de a nu fi sanctionati pentru deficit excesiv", a explicat primul-ministru.

Premierul a mai spus ca ministrii nu vor avea vacanta in aceasta vara si le-a cerut liderilor PSD sa nu se lase angrenati in campanii electorale, "in batalii pentru ceea ce inseamna alegerile prezidentiale din aceasta toamna", pentru ca nu vor avea de pierdut doar PDL si PSD, ci romanii. "(...) Daca nici chiar aceasta coalitie, care oarecum s-a format contrar tuturor prognozelor ideologice, tuturor asteptarilor, daca aceasta coalitie nu-si indeplineste menirea, atunci toata clasa politica va pierde, inclusiv formatiunile care astazi compun Parteneriatul pentru Romania", a avertizat Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.