Senatorul UDMR Eckstein-Kovacs Peter a criticat, ieri, la Targu-Mures, deciziile Consiliului Operativ al Uniunii, luate in urma cu o saptamana, privind sprijinirea de catre UDMR a candidatului Uniunii PSD+PUR la Presedintie, Adrian Nastase, informeaza Mediafax. El a sustinut ca sprijinirea unuia sau altuia dintre candidatii la prezidentiale trebuia lasata la latitudinea fiecarui cetatean de etnie maghiara. "Nu a fost interesul UDMR, ci interesul PSD sa anuntam in mod public intentia de a intra in coalitia guvernamentala inainte de turul doi al alegerilor", a declarat Eckstein-Kovacs Peter, dupa sedinta de constituire a grupurilor parlamentare UDMR, care a avut loc la Targu Mures. El a adaugat ca anuntul privind sprijinul acordat lui Nastase nu a adus nimic in plus UDMR, insa a crescut sansele acestuia de a deveni presedinte.

Eckstein-Kovacs Peter a mai sustinut ca UDMR ar fi trebuit sa poarte discutii si cu Alianta PNL-PD, insa a afirmat ca sansele de a forma un guvern cu aceasta, fara participarea PRM, sunt minime. "Eu sunt cu vederi liberale, sunt apropiat de PNL, dar nu pot fi impotriva matematicii. Desi mie aceasta varianta nu-mi place din varii motive, pot sa accept ca vom intra in colaborare cu actualul partid de guvernamant", a declarat Eckstein. In acelasi timp, liderul UDMR, Marko Bela, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa desfasurata la Targu-Mures, ca personal crede ca majoritatea celor care l-au votat si au votat UDMR vor urma recomandarea facuta de liderii formatiunii si il vor sustine duminica pe Adrian Nastase.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.