Primul ministru Emil Boc a declarat, la Baia Mare, referindu-se la reducerea numarului de agentii, ca la nivel guvernamental exista structuri umflate ca "o gogoasa" care trebuie sparta.
"Ciupercaria din agentii trebuie redusa. Aparatul guvernamental este stufos si nu functioneaza cum trebuie. Toata lumea de afara ne arata cu degetul pentru ca avem un aparat supradimensionat. Trebuie sa fim eficienti. Dar, in prezent, sunt structuri umflate ca o gogoasa care trebuie sparta. Pe de alta parte, sunt unele subdimensionate, dar care sunt eficiente", a spus primul-ministru.

In aceeasi ordine de idei, Boc a criticat faptul ca, in anii trecuti, s-au inceput numeroase investitii la scoli, angajandu-se contracte de miliarde de lei, iar acum nu mai sunt bani sa fie platite, astfel incat datoriile administratiilor locale au ajuns sa depaseasca un miliarde de euro, la nivelul tarii, relateaza NewsIn.

Boc le-a transmis alesilor locali sa nu-si umfle organigramele, pentru a nu se ajunge intr-o situatie similara ca si cea cu aparatul guvernamental, care este supraincarcat.

Premierul a efectuat, vineri (n.r. 24 iulie 2009), o vizita in judetul Maramures, in cursul careia a fost la fabrica de piese de avioane de la Dumbravita si a avut intalniri cu reprezentantii PDL in structurile autoritatilor locale si cu reprezentanti ai institutiilor deconcentrate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.