Presedintele Traian Basescu a atacat astazi coruptia din presa. "Presa are cata libertate isi ia. Cand e corupta, isi ia mai putina, pentru ca ia bani. Cand nu ia bani de la politicieni, poate fi mai corecta", sustine seful statului.
Basescu a mai afirmat ca, la randul lui, nu a intervenit niciodata pe langa jurnalisti nici personal nici prin interpusi pentru a-i mitui pe jurnalisti.

Coruptia jurnalistului “este egala cu cea a politicianului”, a mai subliniat seful statului. Desi a facut aceste afirmatii, Basescu a declarat ca nu are informatii ca anumite ministere, precum cel al Turismului, platesc diurne ziaristilor. A aratat insa ca va face investigatii in acest sens, se va documenta si va oferi raspunsurile ce i se cer, precizand ca Administratia Prezidentiala nu asigura jurnalistilor in deplasari nici diurna, nici cazare, potrivit NewsIn.

Critica la adresa sistemului mediatic romanesc din partea presedintelui a devenit deja proverbial. Recent, ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei, a aratat ca “Atacurile presedintelui Basescu la adresa presei sunt iresponsabile”.

Observatia a venit in contextual in care presedintele , dupa demisia ministrului Ridzi, nu a laudat constiinta jurnalistica a lui Tonontan et co., ziaristi care au descoperit si publicat inclusiv fapte ce pun intr-o lumina negativa afacerile propriului patron, arata jurnalismonline.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.