Presedintele PSD, Mircea Geoana este de parere ca premierul Emil Boc preia fara sa treaca printr-un filtru propriu toate ideile lui Traian Basescu si l-a indemnat sa nu mai primeasca instructiuni de la presedinte, el aratandu-se si impotriva posibilitatii asumarii raspunderii pe legile educatiei.
"Din pacate, constat ca domnul prim ministru preia fara sa treaca printr-un filtru propriu toate ideile domnului Basescu. Cred ca se incearca de o maniera frivola specularea momentului sensibil de la Spiru Haret si se incearca un exercitiu de imagine pentru domnul Basescu. (...) Opinia mea este ca a asuma raspunderea pe un pachet atat de important este un gest mai degraba electoral si nu suntem dispusi sa intram intr-un astfel de joc", a comentat liderul PSD anuntul facut de Emil Boc ca Executivul isi va asuma raspunderea pe legile educatiei.

Presedintele Senatului l-a indemnat apoi pe Boc sa nu mai accepte instructiuni de la Cotroceni. "Primul ministru poate sa faca ceea ce doreste. Eu il indemn inca o data pe domnul prim ministru sa incerce sa isi intre in rolul de prim ministru si sa nu mai ia instructiuni de la domnul Basescu si sa le aduca in Guvern ca fiind ideile proprii", a mai spus Geoana citat de NewsIn.

Liderul social-democrat a mai sustinut ca asumarea raspunderii in general, in ultimii ani, a fost mai mult un exercitiu de imagine si nu a avut rezultate concrete. "Deci, din punctul meu de vedere, situatia adoptarii pe acest sistem a Codurilor penal si civil a fost o masura exceptionala legata si de raportul Comisiei Europene, dar uitati-va la toate asumarile de raspundere din ultimii cinci ani de zile: pe justitie in 2005, pe proprietate in 2005, pe sanatate in 2005. Nimic nu s-a intamplat. De ce? Pentru ca au fost mai degraba exercitii de imagine. Deci reforma in educatie - da, exercitii de imagine pentru domnul Basescu - nu", a conchis Mircea Geoana.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.