La doar o saptamana dupa demisia Monicai Ridzi si instalarea Sorinei Placinta la sefia ministerului Tineretului, ANI s-a si autosesizat in privinta celei din urma si o cerceteaza pentru posibil "fals in declaratii" si incompatibilitate.
Autosesizarea ANI vine in urma unor articole aparute in presa potrivit carora Placinta nu a mentionat in declaratia de interese ca este actionar al societatii Milcofil. [Dezvaluiri despre afacerile ministrului Sorina Placinta: Nu si-a declarat o firma unde i-a angajat pe fiul unui inspector ANAF, pe fiica adjunctului Garzii Financiare, pe fiul sefului administratiei financiare si pe fiul unui sef de la finante publice Vrancea]

ANI sustine ca, potrivit informatiilor publicate, datele de la Registrul Comertului, actualizate in 2 iunie 2009, arata ca Sorina Placinta este actionar la patru firme, printre care si Milcofil SA - fosta filatura din Vrancea - unde detine 91,84% din actiuni. Acest lucru nu este insa mentionat in declaratiile de interes din decembrie 2008 si din iunie 2009.

Agentia Nationala de Integritate o cerceteaza pe Placinta si pentru posibila incompatibilitate, intrucat in intervalul februarie - martie 2009 aceasta a administrat o societate din Elvetia, perioada in care detinea si calitatea de senator in Parlamentul Romaniei, transmite NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.