Liderul PNL considera ca toate elementele negative regasite in raportul CE la capitolul justitie sunt din vina presedintelui Basescu, al carui scop nu este dreptatea ci eliminarea monitorizarii.
Raportul Comisiei Europene ne arata ca si la capitolul justitie presedintele Traian Basescu si Guvernul Basescu-Geoana-Boc au ramas din nou corigenti. Ne-au spus foarte clar, fara echivoc, faptul ca scopul acestui Guvern si scopul activitatii sale in acest domeniu este eliminarea monitorizarii”, a declarat Antonescu.

Principalul rival al lui Traian Basescu la prezidentiale, potrivit ultimelor sondaje, considera ca in ultimii 5 ani situatia din justitie s-a inrautatit.

Parghiile principale in acest domeniu au fost tinute de Traian Basescu in acesti ani si rezultatele sunt acestea pe care le vedeti”, a afirmat liderul liberal care a mai spus ca singurul raport bun pe justitie primit de Romania a fost dupa ce ministrul Tudor Chiuariu (PNL) a tinut carma Justitiei in 2007.

Presedintele PNL este de parere ca Raportul CE a fost prea “bland” cu Romania, asta deoarece situatia e mult mai grava decat ia in discutie Comisia Europeana in raportul sau. “Exista lucruri despre care raportul nu discuta sau discuta mai putin, dar care nu sunt mai putin grave pentru cel care ar trebui sa fie beneficiarul functionarii justitiei si anume cetateanul roman”.

In final Crin Antonescu se declara dezamagit de de raport, de Guvern si in special de presedintele Traian Basescu. “Avem in continuare o justitie greoaie, o justitie in care cetatenii nu au incredere, o justitie care a inceput sa aiba in ultimele luni disfunctii fara precedent. Avem un esec profund, oficial si din punctul de vedere al Comisiei Europene al actualilor guvernanti ai Romaniei, al actualului presedinte al Romaniei la capitolul justitie”, a incheiat liderul opozitiei.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.