Ministerul Tineretului si Sportului a atribuit "prin selectie interna de oferte" patru contracte de servicii de cazare si servire a mancarii, in valoare totala de 3,7 milioane lei (circa 875.000 euro), potrivit anuntului publicat ieri pe sistemul electronic de achizitii publice.
"Contractul a fost atribuit prin 'selectie interna de oferte', serviciile fiind cuprinse in anexa 2B a OUG 34/2006", in data de 16 iunie 2009, cand ministerul Tineretului si Sportului (MTS) era condus de Monica Ridzi.

Potrivit anuntului - care a fost publicat la mai mult de o luna de la atribuire - au fost atribuite trei contracte cu sume diferite pentru "servicii de cazare si servicii de servire a mancarii" in statiunea Costinesti, catre trei firme diferite, transmite NewsIn.

Desi in anunt se precizeaza ca "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic" a fost criteriul de alegere a firmei, toate contractele au fost atribuite la valoarea estimata initial.

Astfel, pentru primul contract, de 648.271 lei, a fost selectata firma Iunona Travel SRL din Costinesti. Al doilea si al treilea contract pentru aceeasi statiune de pe litoralul romanesc vizeaza "servicii de cazare si servire a mancarii pentru studenti aflati in tabere". Unul, in valoare de 1,61 milioane lei a fost dat firmei Corsa Trans SRL din Sibiu, iar celalalt, de 854.508 lei, a fost atribuit societatii Vila Regal SRL din Costinesti.

De asemenea, MTS a mai atribuit, tot prin selectie interna, si la aceeasi valoare care a fost anuntata initial, respectiv 591.410 lei, un alt contract de servicii hoteliere catre RA APPS-SRP Sinaia.

MTS: Contractele au fost legale!


Reactia ministerului Tineretului nu a intarziat sa apara, iar reprezentantii sustin ca cele patru contracte au fost atribuite in mod legal.
“Cele 4 contracte au fost atribuite in urma unor proceduri de achizitii legale, conform Anexei 2B din OUG 34 /2006, si se refera la Programul „Tabere Studentesti” este unul dintre programele de traditie, care se desfasoara anual, exclusiv pentru studenti”, transmite Ministerul Tineretului si Sportului.

Reprezentantii MTS sustin ca pentru atribuirea contractelor a fost publicat in data de 1 iunie un anunt oficial pe site-ul MTS, care continea o invitatie publica, destinata tuturor ofertantilor care puteau oferi locatii in zonele specificate, respectiv la mare si la munte, iar invitatia a fost insotita de documentatia aferenta.

Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic, iar factorii de evaluare au fost detaliati in documentatia publicata pe site-ul MTS”, transmit reprezentantii ministerului.

Acestia sustin ca in urma deschiderii ofertelor, pe 9 iunie, s-a constatat faptul ca numarul de locuri ofertate nu acoperea in totalitate numarul de locuri solicitate. Din acest motiv MTS s-a adresat atat RAAPPS, cat si SRP Sinaia pentru completarea numarului de locuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.