Aparitia primarului Constantei in uniforma nazista in cadrul unui eveniment monden a atras atentia candidatului independent la prezidentiale, Nati Meir, care ii cere acestuia sa isi prezinte scuze fata de poporul evreu, amenintandu-l in caz contrar cu "inchisoarea".
Candidatul la prezidentiale care ar desemna-o pe Monica Columbeanu prim-ministru considera ca Radu Mazare, prin gestul sau, a dat dovada de "imaturitate politica".

"Consider, in calitatea mea de candidat independent la presedintia Romaniei, ca gestul domnului Radu Mazare este unul lipsit de maturitate politica, avand in vedere ca ar putea influenta relatiile diplomatice romano-israeliene", spune Meir pe blogul personal.

Potrivit acestuia, reprezentanti ai unor asociatii evreiesti si importanti oameni de afaceri israelieni, care au investit in Constanta, au trimis sesizari organelor abilitate, solicitandu-le sa ia masurile necesare pentru respectarea legii in cazul "Mazare, operatiunea Valkyrie".

"Mazare ar trebui inchis?"

"Potrivit legii, utilizarea in public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi", subliniaza Nati Meir, care doreste "sa se faca dreptate".

"Domnul Radu Mazare este o persoana publica, cu influenta in randul populatiei si atitudinea sa ar putea fi considerata un exemplu de urmat", a declarat Meir.

Candidatul independent, in calitate de reprezentant al evreilor, il someaza pe Radu Mazare sa isi prezinte public scuze fata de poporul evreu. In caz contrat, Nati Meir ameninta ca il va actiona in judecata.

La Repubblica il prezinta pe Radu Mazare, 'primarul imbracat in nazist'


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.