Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat ca reluarea examenului de catre absolventii de la Spiru Haret ar reprezenta o problema sociala si ca acestia nu trebuie tratati precum "cartofii sau rosiile".
Eruditul lider pesedist, Marian Vanghelie a declarat ca el nu va fi niciodata de acord cu reluarea examenului si ca atitudinea PSD fata de acest subiect nu are numai ratiuni electorala si legate de voturi. "Deci din punctul meu de vedere, am spus foarte clar si aici la sedinta trecuta: nu sunt de acord. Nu sunt de acord. (....) Dar noi cand vorbim de 100.000 de persoane, vorbim si de o problema sociala. Daca vreti dumneavoastra, poate sa fie electorala, ca tot ceea ce facem ca oameni politici se poate numi si actiune electorala. din punctul meu de vedere, n-am sa fiu niciodata de acord, daca va depinde de mine, ca o problema retroactiva sa vina inapoi ", a explicat primarul de la sectorul cinci.

Vanghelie a mai specificat ca studentii si absolventii de la Spiru Haret trebuie sa fie tratati ca oameni, si nu precum "cartofii sau rosiile". "Eu va spun sincer: si daca nu era campanie electorala, nu eram de acord si nu puteam sa fiu de acord cand este vorba, nu de 100.000 de oameni, si de 5000 de oameni. Deci sunt oameni, nu sunt cartofi si nici rosii", a mai declarat acesta, citat de NewsIn.

In apararea "particularilor"

Liderul PSD Bucuresti a sarit in apararea studentilor de la universitatile particulare, spunand ca au acelasi nivel de pregatire ca cei de la stat. "Oamenii au dat examen. Ca putem rautaciosi si interpretativi, de aici putem sa ne ducem in orice latura. (...)Sunt tineri care au terminat si la facultatile de stat si nu inteleg nimic si nu stiu nimic. Ca sa lamurim: cine a vrut sa invete, a invatat. Sunt foarte multi oameni care au invatat, au facut o facultate, au si lucrat in acelasi timp si acum a veni si a-i pune intr-o situatie penibila, inclusiv la nivelul institutiilor unde lucreaza acum", a mai aratat el.

Poitrivit acestuia, ministrul Andronescu se bucura in continuare de sprijinul partidului, dar ca a gresit neconsultandu-se pe aceasta tema. "Eu cred ca este un om pregatit doamna ministru Andronescu, este un om poate mai mult pregatit profesional decat politic. Nu neaparat ca n-are pregatirea politica, dar n-a actionat politic. (...) Relatiile sunt relatii colegiale si dansa trebuie sa vina sa ne spuna o masura. Nu s-a pus problema ca nu a facut bine ce a facut. Se pune problema asupra tinerilor care au dat examen. Nu s-a pus problema ca dansa nu a actionat bine", a mai declarat primarul. El a mai spus ca pentru aceasta situatie este "de vina este tot sistemul politic care a condus Ministerul Invatamantului" si ca "trebuie sa raspunda in primul rand oamenii politici" si nu "cei 100.000 de oameni".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.