Intr-un interviu pentru Academia Catavencu, Alina Mungiu Pipidi le desfiinteaza pe fetele lui Basescu din politica: Ridzi, EBA si Udrea.
Ce spune Mungiu Pipidi despre Ridzi:

“Dna Ridzi s-a gindit sa faca servicii familiei (n.r. familiei Basescu) pe contul banilor publici, al bunului simt, al expunerii la ridicol al tuturor sustinatorilor lui Basescu care nu erau clienti de partid sau familie, ci prieten.(…) Ideea ca „familia” poate apara pe cineva care a actionat atit de la vedere si de prosteste s-a dovedit a fi o prostie, desi dna Ridzi a crezut in ea, a crezut ca va fi sustinuta pentru ca prin caderea ei ar ajunge altii la rind. Sa fie invatatura de minte si altora. Si soldatul credincios, si liderul necredincios trebuie sa fie limitati de anumite reguli. Le calci, loialitatea nu te mai poate apara”
.

Dar
despre EBA:

“A fost o serie neagra, ca sa o scuze pe ea, s-a facut de ris tata-sau, partidul, pentru ca nu o voia a trebuit sa isi faca mea culpa si sa faca lucruri mult mai rele decit sa o fi pus pe lista cum era vorba initial, au trebuit sa transfere voturi si dupa cum se vede si bani de publicitate din fonduri publice. A iesit PSD-ul primul la europarlamentare, iar Basescu e obiect doar de bancuri pe afara. E greu de crezut ca ambitiile unei fetiscare a carei lipsa de cultura se vede si dupa cum arata pot ruina atitea lucruri, dar iata ca se poate”
.

Iar Traian Basescu… “e parasit de inspiratie. Mare noroc are cu contracandidatii lui, care spun pe fata ca se vor amesteca in justitie si astfel se fac de nevotat. Chiar si asa, discursul asta cu copiii care nu ma asculta desi eu le spun, sau ca toata lumea e de vina, numai familia nu, e penibil. Familia nu are ce cauta in politica, e doar sursa de slabiciuni si scuze permanente. Basescu s-a incapatinat, vrea sa ne transmita ca vrea un al doilea mandat fara conditii, unul in care face ce vor muschii lui. Or, acesta e un semnal gresit, exact un asemenea mandat devine indezirabil. Cu linia asta a lui ii face pe fostii lui sustinatori sa stea acasa in ziua votului".

Cat despre Elena Udrea, aceasta nu avea ce cauta in politica, pentru ca “ar trebui sa existe separarari clare intre public si privat, ca test al modernitatii”, asa i-a sugerat Alina Mungiu Pipidi lui Traian Basescu. Pentru ca, “Dna Udrea e, ca toate fetele astea este o creatura care nu gindeste decit in termeni de interes personal si nu poate concepe ca in societate exista si etaje superioare, unde oamenii au altfel de motivatii” a mai subliniat politologul in interviul acordat Academiei Catavencu.

Pipidi a comentat si afirmatia Elenei Udrea care sustine ca intelectuala are ceva personal cu ea. "Exact, atita o duce capul, ea nu are orizont dincolo de persoane. Da, visul meu e sa conduc Ministerului Turismului, a carui desfiintare am pus-o din anul 1996 in programul CDR", spune Pipidi cu fermitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.