Guvernul va solicita Comisiei Europene si FMI majorarea plafonului de garantii guvernamentale pentru a putea extinde actualul sistem de garantare specific programelor "Prima casa" si "Primul siloz" si la nivelul domeniului zootehnic, potrivit unei declaratii facute de premierul Emil Boc, prezentate de Cotidianul.

"Utilizarea de garantii guvernamentale in agricultura este o problema de interes national si o vom face. In cadrul discutiilor pe care le vom avea cu CE si FMI in luna iulie si la inceputul lunii august vom discuta cel putin doua aspecte majore. In primul rand, majorarea plafonului garantiilor guvernamentale, astfel incat Romania sa fie in stare, prin intermediul Guvernului, dupa modelul programelor «Prima casa», «Primul siloz», sa poata oferi garantii guvernamentale si pentru dezvoltarea altor ramuri strategice ale economiei nationale"
, a spus premierul.

"Deci dezvoltam sectorul constructiilor, dezvoltam sectorul agriculturii prin programul «Primul siloz» pentru productia de cereale, il vom utiliza si pentru sustinerea fermelor, a intreprinzatorilor din domeniul zootehnic, pentru ca producatorii Romaniei sa fie incurajati sa produca si carne de porc, si carne de pasare, si alte produse de acest fel, prin implicare directa a statului", a continuat Boc, potrivit Cotidianul.

Vesti bune pentru antreprenori: Guvernul ar putea demara "Primul IMM"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.