Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat duminica seara ca, in cadrul intalnirii liderilor partidului, s-a decis ca ministrul Educatiei sa gaseasca o solutie ca studentii de la Universitatea Spiru Haret "sa nu sufere", explicitand ca acestia nu trebuie sa mai dea examene suplimentare.
"Decizia noastra este de a face ca studentii care, de buna credinta, au intrat in aceasta forma de invatamant sa nu sufere si doamna ministru Andronescu a primit din partea conducerii partidului sarcina sa rezolve pana marti acest lucru", a afirmat Geoana, citat de NewsIn.

"In al doilea rand, dorim sa se afle adevarul pana la capat cu privire la modul in care s-au organizat aceste operatiuni, inclusiv modul in care, prin complicitate vinovata, ministri ai Educatiei, de la domnul Miclea la domnul Hardau, la domnul Adomnitei au tolerat cresterea acestui cancer. De aceea, doamna ministru Andronescu are din partea noastra sarcina ca acest corp de control sa isi continue investigatiile", a adaugat liderul PSD.

Intrebat daca prin a nu provoca suferinta studentilor implicati intelege ca acestia sa nu mai da examene suplimentare, Geoana a raspuns ca da. Totusi, confruntat cu afirmatia Ecaterinei Andronescu in care aceasta spunea ca nu se gandeste la asa ceva, presedintele PSD a raspuns sec: "Se gandeste!".

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat duminica seara ca, in cadrul sedintei de conducere a partidului, nu s-a pus problema schimbarii sale din functie, ci ca i s-a pus in vedere sa caute o solutie care sa nu afecteze studentii, dar nu de a nu se da un alt examen.

"Am trimis o echipa de control, la inceputul saptamanii astept primele date sa vad cat sunt exact. Am discutat si solutia pe care am propus-o, mai caut si alte solutii. Totusi, ceea ce s-a intamplat acolo, de atatia ani, fara ca cineva sa ia o masura, nu este in regula", a precizat Andronescu.

Intrebata daca s-a pus problema schimbarii sale din functie, ministrul a raspuns ca nu. "Am discutat subiectul, mi-a spus ca poate ar fi trebuit sa informez si ceilalti colegi pentru ca intr-adevar, daca mai multi vorbesc despre lucruri pe care le cunosc in acelasi fel, cred ca mesajul este mai bine trimis catre cei pentru care lucram", a subliniat ministrul.

Cat priveste posibilitatea ca studentii sa nu dea un alt examen, Andronescu a considerat ca nu s-a discutat problema sub acest aspect in sedinta PSD. "Nu s-a pus problema sa nu dea niciun alt examen, s-a pus problema sa gasim o solutie care sa-i afecteze cat mai putin cu putinta pe ei, pentru ca, intr-adevar, ei sunt cei pacaliti", a afirmat ministrul, precizand ca a gasit o solutie, dar mai cauta si altele.

"In cateva zile o sa spun care este varianta pe care mergem in final, trebuie sa am informatii de la comisia de control, la minister nu exista niciun fel de baze de date in legatura cu Universitatea", a afirmat Andronescu.

Liderii PSD s-au intalnit duminica seara intr-o sedinta de BPN, cel obisnuit de luni fiind anulat, sedinta in care au discutat problemele referitoare la diplomele Universitatii Spiru Haret, despre prezenta ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, in sedinta de luni a Coalitiei PD-L PSD, dar si programul de guvernare al PSD, cu accentul pe punctele referitoare la combaterea crizei.

La sedinta au participat, intre altii, presedintele PSD, Mircea Geoana, presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, presedintele grupului deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, secretarul general interimar, Valeriu Zgonea, presdintele de onoare, Ion Iliescu, precum si ministri PSD.
Sedinta a inceput in jurul orei 18 si a durat aproximativ pana la ora 22.

Problema diplomelor de licenta ilegale a revenit in actualitate dupa ce Universitatii "Spiru Haret" i s-a retras dreptul de organizare a admiterii in anul universitar 2009-2010, prin HG 749/2009, care cuprinde lista facultatilor din Romania acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu. Astfel, in baza faptului ca "Spiru Haret" a solicitat si castigat in instanta sa fie anulate prevederile a doua HG anterioare de acest tip, respectiv 676/2007 si 635/2008, universitatea nu a mai fost trecuta si in hotararea din acest an. Numai ca, anul acesta, hotararea are o prevedere noua, si anume, numai facultatile listate pot organiza admitere in anul universitar 2009-1010.

Aproape toate centrele de invatamant din cadrul Universitatii "Spiru Haret" functioneaza ilegal, printre ele fiind cele din Capitala ale facultatilor de arhitectura, limba romana si matematica, dar si sedii din orase ca New York, Toronto sau Tel Aviv, a informat Ministerul Educatiei.

Universitatea "Spiru Haret" are 311.928 de studenti, ceea ce inseamna doua treimi din totalul studentilor din Romania. Institutia a fost infiintata in anul 1991 si a dobandit primele acreditari pentru invatamant la zi in 2002. Pana in prezent, "Spiru Haret" are circa 96.000 de absolventi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.