Presedintele a fost huiduit, astazi, la Universitatea de Vara de la Tusnad, in momentul in care a afirmat ca nu poate sa fie de acord cu autonomia, sustinand ca nu exista niciun politician roman care sa fie de acord si ca articolul 1 din Constitutie nu permite acest lucru.
In momentul in care publicul a inceput sa fluiere si sa huiduie, Basescu a repetat articolul 1 din Constitutie. "O sa repet articolul 1 din Constitutie pana ce incetati", a spus seful statului. In discursul sau, presedintele s-a referit si la abordarile extremiste atat din partea maghiarilor, cat si din cea a romanilor, si a spus ca aceste lucruri trebuie tratate cu atentie, transmite corespondentul NewsIn.

"Am auzit politiceni care spuneau ca acum 20 de ani a fost colapsul comunismuluii si iataa ca acum are loc si colapsul economiei in timp de democratie. Viitorul european se aseaza in acest moment chiar in centrul crizei economice, criza din care vom iesi intariti alaturi de celelalte tari europene"
, a spus Basescu.

Basescu a adaugat ca Romana nu poate iesi singura din criza economica. "Vom iesi atunci cand vor iesi marile puteri economice europene din criza. Suntem prea mici si prea slabi pentru a iesi singur", a adaugat Basescu.

Traian Basescu a avut parte si de aplauze cand a spus ca Romania sustine dubla cetatenie. "Nu putem pune bariere in privinta dublei cetatenii. Romania a limpezit acest lucru in Constitutie", a spus presedintele.

Seful a continuat apoi, raspunzand unei intrebari privitoare la folosirea limbii maghiare in Romania, spunand ca si-ar dori ca romanii din Ungaria sa aiba aceleasi drepturi ca maghiarii din Romania. "Mi-as dori ca romanii din Ungaria sa aiba aceleasi drepturi ca si maghiarii din Romania, inclusiv sa fie reprezentati in Parlament.(...)Orice maghiar se poate adresa in justitiei in limba materna", a spus Basescu.

Seful statului a fost invitat sa participe, sambata, la dezbaterile cu tema "Politicieni reformatori in Europa", impreuna cu presedintele FIDESZ, Viktor Orban, si presedintele CNMT, Laszlo Tokes.

De la Tusnad presedintele Traian Basescu va pleca in judetul Alba, unde asteptat sa participe la "Targul de Fete" de pe Muntele Gaina. Potrivit autoritatilor locale, seful statului ar urma sa participe si la o slujba la Crucea Iancului. Sarbatoarea de la Muntele Gaina aduna in fiecare an mii de persoane din judetele Alba, Cluj, Hunedoara, Bihor, Arad.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.