Premierul a decis ca toate proiectele de modernizare a satelor si comunelor, care nu primesc finantare europeana prin masura 322 si care sunt eligibile, sa fie finantate incepand cu anul 2010 printr-un program national in valoare de 700 de milioane de euro.
Potrivit guvernului, satele si comunele care sa inscriu in acest program vor primi finantare incepand din 2010, continuand in 2011 si 2012.

Astfel, premierul le da o speranta celor care se ingrozesc de "chelutielile pentru proiecte" si le transmite ca guvernul ii va sprijini.

Emil Boc se pune in ipostaza unui Robin Hood mioritic, luand de la UE si dand la "saraci".

"Munca lor nu e in zadar. Stiu ca se cheltuiesc banii cu studii de fezabilitate, cu pregatirea documentatiei, cu avizarea. Multi isi spun daca nu sunt declarat eligibil ce ma fac. Vreau sa le spun ca, fiind un program extrem de important pentru tot ce inseamna mediul rural romanesc, modernizarea satelor, a comunelor, modernizarea infrastructurii, vom prelua proiectele care nu vor fi acceptate pe fonduri europene, dar vor avea un minim de punctaj astfel incat sa fie considerate viabile, intr-un Program national de sustinere a satului romanesc", a declarat Boc.

Autoritatile romane au primit aprobarea Comisiei Europene pentru a utiliza anul acesta suma de 750 de milioane care a ramas de cheltuit pana in 2013 din fondurile alocate prin masura 322 (1,5 miliarde euro) - renovarea, dezvoltarea satelor si imbunatatirea serviciilor in mediul rural.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.