Andrei Gheorghe, scos pe tusa de Realitatea TV

Nebunia PSD atinge paroxismul. Andrei Gheorghe, un jurnalist care pina ieri noapte s-a tinut departe de politica, a fost scos pe tusa de Realitatea TV pentru ca a moderat o emisiune a carei concluzie a fost ca Nastase s-a comportat mediocru la dezbaterea de la TVR. Andrei Gheorghe nu a injurat, nu a venit cu documente false, nu a furat, nu a luat spaga, nici macar nu a fumat in studio. A comis insa pacatul capital pentru PSD: a invitat la o emisiune patru oameni liberi (specie pe cale de disparitie sub guvernarea PSD) si-au exprimat parerea, undeva, tirziu, dupa miezul noptii. Ei au spus fara complexe, fara sa cinte dupa o partitura compusa de Partid, ce au vazut peste doua milioane de romani: ca Traian Basescu a fost mai bun. Mai mult, au indraznit sa dea si note.

Adrian Nastase a luat, cu indulgenta, nota 6. Andrei Gheorghe a fost pedepsit ca a permis asa ceva.

In urma emisiunii, "Ultima runda", difuzata de postul Realitatea TV, miercuri seara, dupa infuntarea dintre cei doi candidati la Presedintia Romaniei, realizatorul Andrei Gheorghe a fost scos pe tusa de conducerea televiziunii. Surse din Realitatea TV sustin ca acordul existent intre acesta si postul de televiziune a fost rupt. Indignati de notele primite de premier din partea invitatilor lui Gheorghe, adica 6 pe linie, liderii PSD au facut presiuni pentru ca "incomodul" prezentator sa fie pedepsit. Sergiu Toader project manager al postului de televiziune a recunoscut ca intre Gheorghe si "un coleg" a existat o discutie furtunoasa dar ca prezentatorul va ramine pe pozitii.

Traian Basescu a primit nota 9 de la Alexandru Darie, regizorul apreciind spontaneitatea candidatului D.A.: "A abordat un ton foarte direct", in timp ce felul in care s-a adresat Adrian Nastase publicului a fost apreciat ca "indirect, foarte complicat, cu fraze lungi, monotone in exprimare", drept care candidatul Uniunii a primit nota 6.

Aurora Liiceanu a caracterizat prezenta lui Nastase "formalista, usor didactica fara sa se apropie de cel care il asculta" in timp ce despre la Traian Basescu a remarcat, ca si Alexandru Darie, modul direct de adresare a mesajelor. In consecinta, Nastase a fost notat cu 6, Basescu cu 8. De altfel, acestea sint notele pe care si urmatorii doi invitati le-au acordat pretendentilor la scaunul de la Cotroceni, considerentele luate in calcul fiind in mare parte aceleasi.

Notele proaste incasate de premier par sa-l fi "indignat" in asa masura incit, conform RomNet, Andrei Gheorghe ar fi fost concediat joi de conducerea postului TV Realitatea. Pe de alta parte, emisiunea realizata de Andrei Gheorghe a avut cel mai ridicat rating din istoria postului. Surse din Realitatea TV sustin ca Gheorghe a fost nevoit sa predea telefonul si laptopul de serviciu, ceea ce, macar pentru moment, se traduce printr-o ruptura intre cele doua parti. Aceleasi surse, citate de RomNet, decizia de a-l concedia pe incomodul relizator a survenit in urma unei discutii pe care Adrian Nastase ar fi avut-o cu Liviu Luca, patronul Realitatea TV.

Potrivit surselor din Realitatea TV, cei patru invitati au fost tentati sa-i acorde note si mai mici premierului Nastase, respectiv 5 pe linie, iar contracandidatului sau, Traian Basescu, note de 9, insa in scurtele pauze de publicitate, s-au hotarit sa nu il puna pe Gheorghe intr-o situatie "delicata" si au optat pentru sase si opt. Pina la ora inchiderii editiei realizatorul Andrei Gheorghe nu a putut fi contactat.

Sergiu Toader, Project Manager la Realitatea TV a declarat: "nu este vorba decit de un zvon care intoxica redactiile. Nici vorba sa fi fost concediat Andrei Gheorghe." In acelasi timp, Toader a recunoscut ca "a existat o discutie dura a lui Andrei Gheorghe cu un coleg", insa nu a vrut sa dezvaluie identitatea "colegului".

Pozitia oficiala a postului Realitatea TV, exprimata prin PR-ul Cristina Paraschivescu, a fost: "Andrei Gheorghe va ramine consilierul Realitatea TV, nu va pleca, au fost discutii, dar nu este nici o problema".

Basescu, aparitie blocata la Realitatea TV

Ieri seara, Traian Basescu trebuia sa apara in direct la Realitatea TV, dar interventia lui a fost blocata indirect de ceea ce pare a fi o manevra a stafului lui Adrian Nastase. Producatorii au trimis cite o scrisoare in care ambii candidati, Traian Basescu si Adrian Nastase, erau invitati la Realitatea TV, inaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. Potrivit surselor noastre, postul a primit o singura confirmare de participare, de la Traian Basescu. Pentru ca Adrian Nastase nu a raspus invitatiei, a fost blocata si aparitia lui Traian Basescu. Aceasta deoarece legislatia obliga televiziunile sa-i prezinte in campania electorala pe ambii candidati, fie in editii diferite, fie in aceeasi emisiune.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.