Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea a explicat la Antena 3 ca ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, va pleca imediat daca membrii comisiei de ancheta a Camerei Deputatilor recomanda urmarirea penala impotriva sa si ca partidul nu va astepta ca acesta sa fie demis de premierul Boc.
"Daca aceasta Comisie de ancheta isi incheie raportul tot cu genul asta e recomandare (de incepere a urmaririi penale, ca in cazul Comisiei Ridzi, n..r), Nemirschi pleaca imediat. Sa lamurim lucrurile! El va pleca datorita partidului, nu ca il va demite premierul daca ajungem acolo. Eu sper sa nu ajungem acolo. Lasam comisia sa-si faca treaba, ea trebuie sa termine un raport", a declarat Liviu Dragnea, conform NewsIn.

Vicepresedintele PSD a mai opinat ca social-democratii ar fi trebuit sa fie mai fermi in cazul Ridzi si ca ar fi trebuit sa ceara in coalitie o rezolvare mai rapida a acestei probleme de imagine. "Eu cred ca a fost o greseala din partea noastra. Noi trebuia sa cerem demisia dupa o saptamana, 10 zile, 12 zile cand scandalul se amplifica. Trebuia sa facem o discutie in coalitie, barbateasca, sa spunem <<e bine sa plece acasa doamna ministru Ridzi ne face rau si noua si dumneavoastra si dumneai si o sa puneti pe altcineva>>", a mai sustinut seful CJ Teleorman.

Comisia de ancheta a Camerei Deputatilor analizeaza atribuirea directa de catre Ministerul Mediului a unui contract de publicitate in valoare de 500.000 de euro firmei Ars Advertising. Comisia isi va relua activitatea pe 27 iulie.

Nemirschi este cercetat si de procurori, dupa ce Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat, pe 23 iunie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul ministrului, pentru cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratiile de avere.

Cazul Nemirschi, reluat abia pe 27 iulie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.