Presedintele sustine ca a vazut de Ziua Tineretului "acelasi film urat" de la campania pentru europarlamentare in care televiziunile comerciale au anuntat ca difuzeaza clipurile electorale pe gratis, acoperind astfel "o intelegere murdara dintre politic si doua trusturi de presa".
Presedintele a tinut sa explice, cu ocazia investirii noului ministru al Tineretului, dupa demisia Monicai Iacob Ridzi, ca aceasta remaniere are cea mai urata motivatie pe care a intalnit-o in timpul mandatului sau - "o batalie teribila pentru banul public si dusa de mass-media si oameni politici slabi care pun la dispozitia mass-media bani publici".

"Cazul Ridzi este doar varful aisbergului, foarte multa lume s-a intrebat de ce tace presedintele de la izbucnirea scandalului si pana acum. Exista oameni chiar in aceasta sala care va pot confirma ca optiunea mea a fost remanierea imediata, cand am inteles ce s-a intamplat de fapt inainte sa apara dezvaluirile presei", a sustinut seful statului, potrivit NewsIn.

Basescu a explicat ca de Ziua Tineretului a vazut acelasi "film urat" care s-a derulat si in campania pentru europarlamentare, "in care dintr-o data televiziunile comerciale anuntau ca difuzeaza gratuit clipurile candidatilor la europarlamentare".

"Sigur ca nu se transformasera peste noapte nici domnul Vantu, nici domnul Voiculescu in samaritean, sau samariteni, pur si simplu era expresia intelegerii murdare intre politic si doua trusturi de presa: <Noi declaram ca nu luam bani, dupa ce anuntasem tarifele de campanie, iar voi veniti cu bani neinregistrati direct la noi>. Filmul a continuat si de Ziua Tineretului", a explicat presedintele.

De altfel, seful statului a tinut sa precizez ca s-a decis sa spuna aceste lucruri acum pentru ca daca o facea mai devreme ar fi putut naste speculatii.

Mai mult, presedintele a declarat ca pe data de 29 mai, cand a aflat ca trusturile de presa au luat "decizia eroica sa transmita gratuit oricate spoturi ar da partidele aflate in campanie", i-a rugat pe cei responsabili de campania fiicei sale, Elena, sa inceteze imediat difuzarea oricarui clip electoral. "Intelesesem deal-ul -si fiica mea, alaturi de alti politicieni, ar fi trebuit sa mearga <sa-si dea darul la televiziuni>", a marturisit seful statului.

Acesta le-a spus membrilor Guvernului prezenti la ceremonia de la Cotroceni ca situatia ministrului Monica Iacob Ridzi poate fi o lectie "pentru noi toti". "Daca vrem ca publicul sa beneficieze de o presa cinstita si de oameni corecti, oglinditi asa cum sunt ei, atunci acest fel de intelegeri trebuie sa inceteze. Ele sunt mai toxice si mai imorale decat multe dintre actele ilegale care s-au petrecut in Romania in ultimii douazeci de ani", a mai spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.