Monica Iacob-Ridzi a acuzat ca in spatele acuzatiilor aduse se afla alianta PSD-PNL. Reprezentantii acestor partide comenteaza decizia fostului ministru, in timp ce prietenii din PDL ii admira gestul.
Duvaz: Ridzi, victima unui mod gresit de a face politica

Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, este de parere ca demisia Monicai Ridzi dovedeste faptul ca aceasta este victima unui mod gresit de a face politica al carui mentor este Traian Basescu.

"Doamna Ridzi este victima unei intelegeri gresite a modului in care se face politica, generata de mentorul ei, Traian Basescu. Doamna Ridzi a crezut ca se poate orice intr-o tara in care domneste Traian Basescu. Nu e singura care va avea aceasta surpriza. O sa aiba si altii", a declarat Duvaz, potrivit NewsIn.

Alina Gorghiu (PNL): Gestul lui Ridzi este unul normal


Pe de alta parte, presedintele Comisiei de ancheta in cazul cheltuirii banilor pentru Ziua Tineretului, deputatul PNL Alina Gorghiu, a comentat ca demisia Ridzi este un gest "normal", chiar daca facut poate mai tarziu decat ar fi trebuit.

"Mi se pare un gest normal, poate mai tarziu decat ar fi trebuit, dar este o reactie fireasca intr-un stat de drept, o reactie care vine inainte de a avea milioane de semne de intrebare la adresa Guvernului", a afirmat Gorghiu.

Cat priveste raportul Comisiei pe care a condus-o, deputatul PNL a precizat ca asteapta sa fie citit in plen si insusit de colegii de la Camera. Gorghiu a mentionat ca Monica Iacob Ridzi va avea oportunitatea de a-si demonstra nevinovatia in fata institutiilor abilitate ale statului.

Toader (PDL): Nu se mai impune un vot in Camera pentru urmarirea penala

Liderul deputatilor PDL,Mircea Toader, a apreciat demisia lui Ridzi ca un gest de onoare pentru a pune capat acestui caz, el considerand si ca in acest moment nu se mai impune un vot al plenului Camerei pentru inceperea urmaririi penale, ancheta aflandu-se in desfasurare.

"E un gest de onoare, o modalitate prin care sper sa se incheie acest caz foarte puternic mediatizat. (...) Este inutil sa se mai voteze in Parlament solicitarea de incepere a urmaririi penale. Dupa parerea mea, faptul ca exista deja o plangere penala la DNA este de ajuns.
Procedura prevede ca, daca DNA considera ca exista elemente pentru inceperea urmaririi penale, solicita Parlamentului un aviz in acest sens. In cazul in care se ajunge la un vot in plen, PDL va vota impotriva urmaririi penale pentru ca este un non-sens "
, a declarat Toader, adaugand ca oricum comisia trebuia sa-si inceteze de mult activitatea dupa ce a inceput ancheta procurorilor.

Deputatul democrat-liberal mai sustine ca membrii comisiei nu au dorit sa afle adevarul. "Comisia de ancheta in cazul MTS nu a reusit pana acum pentru ca nu a dorit sa afle adevarul si unde s-au cheltuit banii nejustificat", a mai declarat Toader. El a mai opinat ca Ridzi a fost supusa unui "linsaj mediatic" si ca s-a dorit prelungirea acestui subiect pentru a o pune pe colega sa intr-o lumina proasta.

Videanu: Gestul lui Ridzi are incarcatura morala, Placinta e "validata" de viata si de electorat

Si prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu si-a aratat admiratia fata de demisia Monicai Ridzi, considerand ca gestul acesteia are incarcatura morala.

"Cred ca gestul Monicai este un gest de o incarcatura morala importanta. Sunt putini oameni politici care sunt capabili sa faca astfel de gesturi politice", a sustinut Videanu, in opinia caruia PSD si PNL isi manifesta in continuare dorinta de a mentine acest scandal. Liderul PDL a adaugat ca, in prezent, criza care se manifesta in intreaga societate isi face simtita prezenta si la nivelul Ministerului Tineretului si Sportului.

Cat priveste inlocuitorul lui Ridzi, Videanu a trecut in revista ceea ce o recomanda pe Sorina Luminita Placinta. "Noul ministru pe care noi l-am propus este un om validat de doua ori, validat atat de viata - a condus o companie cu mii de oameni, o companie de succes - dar este validata si de electorat, castigand un colegiu de senator intr-un judet in care PSD-ul a dominat tot timpul", a sustinut el.

"Practic, preocuparea Partidului Democrat Liberal nu este aceea de a intretine scandaluri, preocuparea noastra este de a rezolva problemele crizei, care, cum spuneam, se manifesta in intreaga societate, inclusiv in cadrul Ministerului Tineretului si Sportului"
, a conchis Videanu.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.