Dupa sase luni de opozitie si criza financiara, fostul ministru al economiei se reculege in urma campaniei pentru PE si isi strange forte proaspete pentru prezidentiale, insa nu inainte de a-si lansa o noua carte.
Este a cincea carte a lui Vosganian dupa trei volume de poezii si unul de proza, politicianul scriitor revine cu un roman pitorec armean.
Ultima carte publicata de senatorul liberal a fost in 2004, cand PNL intra la Guvernare, iar timp de patru ani acesta a fost prea ocupat, in functia de ministru al economiei, pentru a se mai ocupa si de “chemarea literara”.

Opozitia - e buna si ea la ceva

Desi presedintele PNL, Crin Antonescu, se arata foarte deranjat de pozitia politica a partidului sau care a pierdut fraiele guvernarii, se pare ca aceasta situatie este una foarte prolifica pentru Varujan Vosganian, cel putin din punct de vedere creativ.

Acum, dupa ce Campania pentru PE s-a finalizat, Vosganian a avut timp sa puna la punct marea revenire pe piata literara a Romaniei. Noua sa carte “Cartea soaptelor” va fi lansata astazi, la ora 17:30 la Muzeul Taranului Roman in prezenta scriitorilor: Nicolae Breban, Stefan Agopian si a criticilor literari Eugen Negrici si Paul Cernat.

Cartea Soaptelor

Roamnul incepe intr-un registru pitoresc, pe o straduta armeneasca din Focsaniul anilor ’50 ai secolului trecut. Batrinii armeni ai copilariei” lui Varujan Vosganian nu au de istorisit intimplari delectabile, ci fapte de-a dreptul nelinistitoare. Povestind, ei incearca sa se despovareze de o trauma – a lor si a predecesorilor.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.