Politica 9 Iulie 2009 11:46
Fostul premier ii cere socoteala lui Boc pentru preconizarea unui deficit bugetar de 5,5%, in loc de 2%, cat sustinea acesta la inceputul anului.
"Dupa nici 6 luni, tinta pentru deficitul bugetar s-a triplat. Parca am fi la <Pretul corect>, in acest caz, Guvernul incercand sa ghiceasca cifra deficitului. Maine-poimaine, Guvernul ne va anunta ca a revizuit tinta la 6,5%. Cine poate sti la ce numar vor ajunge pana in toamna?", scrie Tariceanu intr-un nou mesaj pe blogul personal.

Cu toate acestea, fostul premier a declarat ca nu intentioneaza sa critice actualul Executiv pentru asumarea unui deficit bugetar mare, deoarece si guvernul Tariceanu, la randul lui, a trecut prin astfel de probleme.

"Ca prim-ministru am guvernat cu deficite mari, pentru a investi in infrastructura din mediul rural, in educatie, in sanatate, in agricultura. Faptul ca am reusit sa recuperam o parte din decalajele care inca ne separa de alte state din Uniune Europeana, se datoreaza si acestei strategii. Am spus si in ianuarie, ca in contextul crizei economice, Guvernul este obligat sa isi asume un deficit mai mare, pentru a reusi sa stimuleze economia si sa creeze noi locuri de munca prin politici de investitii. Este ceea ce fac acum state ca Marea Britanie sau Germania, care isi asuma deficite si de doua cifre", a spus fostul lider PNL.

Tariceanu semnaleaza insa o "greseala" in asumarea unui astfel de deficit, fiind de parere ca Guvernul nu isi asuma o tinta pentru deficitul bugetar de 5,5% pentru a investi, ci doar "pentru a acoperi gaurile pe care le-a creat in ultimele luni".


Boc e zgarcit!


Fostul prim-ministru il face "zgarcit" pe Emil Boc si il acuza ca acesta nu a inteles ca o strategie de peticire a economiei nu va genera decat mai multe costuri.

"In loc sa isi asume de la inceput un deficit mai mare si sa combata agresiv criza prin politici de investire, prin scaderea CAS, prin stimulente oferite firmelor comerciale, Emil Boc a ales sa fie zgarcit. Si din aceasta cauza a fost mereu cu un pas in spatele crizei. Guvernul a alergat in spatele crizei, care a devenit din ce in ce mai ampla si a inceput sa afecteze din ce in ce mai multe ramuri ale economiei", a declarat Tariceanu care i-a sugerat actualului premier sa se lase de vorba romaneasca "sunt prea sarac ca sa imi cumpar lucruri ieftine" pentru a nu scufunda economia si mai mult.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.