Politica 6 Iulie 2009 13:49
Viceprimarul Capitalei, Victor Teodor Iovici, ales marti in aceasta functie, este cercetat din luna februarie de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3 pentru fals in declaratii, la sesizarea Agentiei Nationale de Integritate, conform ziarului Gardianul.
Verificarile facute de ANI au scos la iveala faptul ca Iovici nu a mentionat in declaratia de avere calitatea de administrator cu puteri depline, pe o perioada nedeterminata, pe care acesta o detine in cadrul societatii A&F Prompt Consult SRL, consilierul declarand numai faptul ca are calitatea de asociat unic in cadrul societatii respective. El s-a facut vinovat de faptul ca nu a mentionat in declaratia sa de avere calitatea de asociat la societatea “Migas Ecoserv” SRL.

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 3 in legatura cu savarsirea infractiunii de fals in declaratii de catre Victor Teodor Iovici, consilier general in Primaria Capitalei, transmite NewsIn.

Conform anchetei ANI, consilierul s-a facut vinovat de faptul ca nu a mentionat in declaratia sa de avere calitatea de asociat pe care acesta o detine in cadrul societatii “Migas Ecoserv” SRL. De asemenea, Victor Teodor Iovici si-a recunoscut, in cadrul declaratiei de avere, calitatea de “director” al societatii comerciale “Victor Trading Grup Vav”, in conditiile in care, de fapt, acesta detine calitatea de “administrator cu puteri depline”, pe o perioada nedeterminata.

Conform legii privitoare la conflictul de interese si la regimul incompatibilitatilor in exercitarea demnitatilor publice si functiilor publice, functia de consilier local sau de consilier judetean este incompatibila cu cea de presedinte, vicepresedinte, director, manager, asociat, administrator, membru al Consiliului de administratie sau cenzor. Verificarile facute de ANI au scos la iveala faptul ca Iovici nu a mentionat in declaratia de avere calitatea de administrator cu puteri depline, pe o perioada nedeterminata, pe care acesta o detine in cadrul societatii A&F Prompt Consult SRL, consilierul declarand numai faptul ca are calitatea de asociat unic in cadrul societatii respective.

Conform declaratiei de avere, Victor Teodor Iovici este proprietar sau coproprietar, alaturi de sotis sa, a doua case, ambele achizitionate in anul 2008, in suprafata de 234 si 179 mp. Iovici mai detine un apartament achizitionat in 1991 si o garsoniera, mostenita in anul 2005.

In declaratia sa mai figureaza “bijuterii” in valoare de 14.000 de euro, precum si trei depozite bancare, insumand aproximativ 124.000 de lei. Pe langa acestea, consilierul general mai are un credit ipotecar in valoare de 178.000 de euro. la capitolul venituri, Victor Teodor Iovici a declarat un total de aproximativ 163.000 de lei.

Victor Teodor Iovici este liderul grupului PRM din Consiliul General al Municipiului Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.