Politica 3 Iulie 2009 02:13
Comisia Europeana anunta ca nu a fost informata in legatura cu o eventuala solicitare a autoritatilor romane referitoare la intentia de finantare a CEC din bani de la buget. Potrivit unui raspuns transmis agentiei Mediafax de Comisia Europeana, "autoritatile romane nu au informat Comisia Europeana in legatura cu recapitalizarea CEC.
Potrivit unui raspuns transmis agentiei Mediafax de Comisia Europeana, "autoritatile romane nu au informat Comisia Europeana in legatura cu recapitalizarea CEC, Comisia a descoperit singura acest lucru si au fost serviciile Comisiei care au contactat, informal, autoritatile romane, la jumatatea lunii martie, nu invers". Oficialii de la Bruxelles spun ca astfel de informatii sunt insuficiente pentru a permite Comisiei sa evalueze daca recapitalizarea CEC constituie ajutor si daca raspunsul este afirmativ, daca acesta este compatibil cu dispozitiile Tratatului European. "Totusi, Comisia a fost cooperanta fata de autoritatile romane, explicandu-le care sunt optiunile".

Presedintele Traian Basescu a atras atentia premierului si ministrilor adunati la sedinta CSAT din aceasta saptamana ca trebuie urgentata capitalizarea CEC pentru ca IMM-urile au de suferit din lipsa de credite.

"Nu putem sta pana cand domnii care analizeaza oportunitatea capitalizarii CEC vor binecuvanta acest lucru si priviti ce au facut statele cu bancile care au fost in dificultate! Nu stiu cate au asteptat aprobari de la Bruxelles pentru a capitaliza bancile. Sau probabil altor state li s-au dat imediat aprobari", a spus el. Este clar insa ca "birocratii de la Bruxelles" au avut un motiv intemeiat sa nu se miste din loc. Nu au fost solicitati.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.