Politica 3 Iulie 2009 18:53
Cele doua firme de consultanta care au incheiat trei contracte cu MTS pentru organizarea Zilei Tineretului au transmis,joi, Comisiei de ancheta doua adrese in care precizeaza ca DNA a inceput cercetarile in acest caz, iar existenta Comisiei ar trebui sa se incheie.
Membrii Comisiei au decis sa retrimita celor doua firme solicitarea pentru audierea reprezentantilor acestora in legatura cu organizarea Zilei Tineretului, fiind vorba de Artisan Consulting SRL si Compania de Publicitate Mark SRL. Potrivit NewsIn, cele doua societati sunt inregistrate la aceeasi adresa.

"Aspectele investigate de catre Comisie fac obiectul unei anchete judiciare a DNA in dosarul nr. 147/P/2009, dosar in care au fost audiate persoane din cadrul societatii noastre si au fost predate o serie de documente de catre societatea noastra. Aceste aspecte va pot fi confirmate de catre DNA. Prin urmare, avand in vedere prevederile articolului 74 din Regulamentul Cemerei Deputatilor rezulta ca ancheta parlamentara a incetat de drept la momentul deschiderii anchetei judiciare a DNA. Din cele de mai sus rezulta ca solicitarea dumneavoastra nu mai are temei legal", precizeaza adresele in cauza.

Aarticolul 76 din Regulamentul Camerei Deputatilor precizeaza ca "in vederea audierii, Comisia de ancheta parlamentara poate cita orice persoana care poate avea cunostinta despre o fapta sau o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in cauza care formeaza obiectul activitatii comisiei". De asemenea, "persoanele citate sunt obligate sa se prezinte in fata Comisiei de ancheta parlamentara. La cererea Comisiei de ancheta parlamentara orice persoana care cunoaste fapte sau imprejurari in legatura cu obiectul cercetarii ori care detine un mijloc de proba este obligata sa le aduca la cunostinta sau sa le infatiseze la termenele stabilite. Institutiile si organizatiile sunt obligate, in conditiile legii, sa raspunda la solicitarile Comisiei de ancheta parlamentara in termenul stabilit de aceasta", mai mentioneaza Regulamentul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.