Politica 2 Iulie 2009 16:15
Presedintele Consiliului National al PSD, deputatul Adrian Nastase, nu a putut intra, miercuri, pe santierul din judetul Cluj al Autostrazii Transilvania, reprezentantii Bechtel sustinand ca acesta nu are autorizare de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADR).
Adrian Nastase a ajuns pe santierul viitorului nod rutier, din localitatea clujeana Gilau, insotit de seful Departamentului de Transport al PSD, senatorul de Maramures Sorin Bota si s-a lovit imediat de refuzul Bechtel.

"Ar trebui sa aveti o aprobare de la Compania Nationala de Autostrazi. In momentul in care ei va dau acest lucru, atunci se poate intra”, i-a adus la cunostinta lui Nastase un reprezentant Bechtel.

"Eventual nu ati putea sa solicitati sa vina politia si sa ne aresteze ca am venit aici, pe domeniul asta. In orice caz, am o rugaminte sa sunati si la Parlament, pentru un parlamentar arestarea este putin cam complicata, si rugati-o pe Roberta Anastase sa dea eventual o aprobare, da?!”, a replicat presedintele CN al PSD.

Nastase a sugerat ca Radu Berceanu ar fi in spatele acestei decizii, pe care a calificat-o drept un “lucru stupid” si a spus ca l-ar fi sfatuit "domnul prim-ministru Traian Basescu" pe ministrul Transporturilor sa nu il lase sa intre pe santierul Bechtel.

Poate ca se construieste aici o uzina nucleara si noi nu stim, deci ceea ce mi se pare absolut inadmisibil este ca, si din informatiile mele, cei care au dat aceste instructiuni sunt domnul ministru Berceanu si cei de la Compania pentru Drumuri. Cei de la Bechtel nu au ce sa faca./…/ Vreau sa fie foarte clar ca am incercat la Bucuresti sa discut aceasta problema si mi se pare si inamical si incorect din punct de vedere politic ceea ce a facut domnul Berceanu, sunt convins, la instructiunile domnului prim-ministru Traian Basescu”, a spus Nastase, care s-a referit pe tot parcursul briefiengului de presa de la santier, la seful statului, ca premier.

Inainte de a merge mai departe pe santier, Adrian Nastase a pozat langa un semn de circulatie “Interzis” si a trasmis romanilor ca “asta ii asteapta”. “Dragi romani, asta va asteapta. Interzis! Asta este democratia pe care o promoveaza PDL-ul. Sunt absolut convins ca in aceasta zona a libertati, aici in Ardeal, veti aprecia asa cum se cuvine acest final de mandat a lui Traian Basescu”, a mai afirmat presedintele CN al PSD.

Potrivit lui Sorin Bota, vizita lui Adrian Nastase pe santierul Autostrazii Transilvania era planificata pentru ziua in care a fost inmormantat tatal presedintelui PSD, Mircea Geoana, iar Bechtel l-a anuntat pe 29 iunie, seara, ca nu are aprobare de la CNADR pentru acest lucru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.