Politica 2 Iulie 2009 15:32
Fonduri insuficiente, personal scazut, cadarea pe plan secund in topul prioritatilor guvernamentale si probleme de mentalitate la nivelul sistemului judiciar, au fost principalele teme amintiti de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu cu prilejul Zilei Justitiei.
Predoiu a profitat de aceasta „sarbatoare” pentru a le multumi si a-i felicita pe toti angajatii sistemului judiciar pentru eforturile depuse pana acum si pentru rezultatele obtinute, in ciuda „momentelor grele” prin care trece Justitia in aeasta perioada.

„Justitia si sistemul penitenciar trec prin momente grele, fara precedent in ultimii ani. Stiu ca resursele alocate nu sunt pentru moment suficiente pentru buna desfasurare a activitatilor curente si continuarea modernizarii. Abordam dificultatile sistemului judiciar si ale sistemului penitenciar in ordinea de prioritate impusa de importanta problemelor si de resursele pe care le avem pentru rezolvarea lor”, a remarcat Catalin Predoiu, care i-a asigurat pe angajatii sistemului judiciar ca ministerul desfasoara in continuare eforturi pentru obtinerea de fonduri suplimentare pentru cheltuielile de bunuri, servicii si acoperirea locurilor vacante.

Un prim pas spre rezolvarea problemelor s-a facut prin aprobarea de catre Guvern a unui Memorandum privind un pachet de masuri urgente pentru Justitie”, a declarat ministrul.

Acesta si-a continuat discursul pe ideea modernizarii Justitiei, a sesizat problemele principale care impiedica buna functionare a sistemului si a dat cateva solutii.

In primul rand e nevoie de asezarea cu adevarat a Justitiei pe agenda de prioritati, alaturi de infrastructura, educatie si sanatate. Imbunatatirea actului de Justitie tine si de schimbarea mentalitatilor, nu numai de legislatie, fonduri si capacitati logistice.Trebuie sa pregatim terenul pentru implementarea noilor coduri, care vor conduce la procese mai scurte si solutii mai transparente pentru cetateni. Sunt in derulare proiecte pentru imbunatatirea conditiilor de lucru, atat sub aspectul cladirilor pentru instante, cat si in ceea ce priveste informatizarea acestora. Un alt obiectiv este aducem oameni bine pregatiti, pentru a ocupa locurile vacante, cu impact pozitiv asupra calitatii actului de justitie”, a declarat Catalin Predoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.