Politica 2 Iulie 2009 14:57
Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat ieri, la propunerea Procurorului General al Parchetului ICCJ, numirea in functii de conducere pentru o perioada de 3 ani, in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, a procurorilor Carmen Petrescu, Adrian Mircea si Nicolae Popescu.
Procurorul Carmen Petrecu a fost numita de catre CSM in functia de procuror sef al Biroului de resurse umane, studii si perfectionare profesionala din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - structura centrala.

Celelalte doua numiri ale CSM au fost pentru Mircea Aadrian, in functia de procuror sef al Biroului Teritorial Hunedoara si Popescu Nicolae, in functia de procuror sef al Biroului Teritorial Teleorman.

Potrivit dispozitiilor articolului 55 alineatul 1 din Legea 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, numirea in aceste functii de conducere in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie se face pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data, de catre Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, transmite un comunicat CSM.

Tot ieri, CSM a avizat favorabil si propunerea formulate de catre Ministerul Justitiei pentru numirea in functia de procurer sef al Sectiei judiciare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a doamnei Antonia Eleonora Constantin, transmite acelasi comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.