Politica 1 Iulie 2009 03:05
PDL si-a calcat in picioare haina doctrinara, batand palma pentru Bucuresti cu doua partide extremiste: PRM si PNG.
PDL si PRM au semnat un protocol de colaborare in Consiliul General al Bucurestiului prin care una dintre cele doua functii de viceprimar ii va reveni lui Victor Iovici, de la PRM. Acesta urmeaza sa fie ales in locul lui Robert Ionescu, pe cale sa devina primul politician PNG care intra in Guvern ca sef al unei agentii din subordinea Ministerului Economiei.

PDL a ajuns in aceasta situatie dupa ce unul dintre consilierii PNG, aliat, a dezertat la PSD, distrugand majoritatea fragila din Consiliu. PDL si-a gasit atunci un nou aliat, in PRM, asigurandu-si astfel 30 de voturi din totalul de 55 din Consiliu si reusind sa pastreze postul de viceprimar al lui Mircea Raicu. PRM a avut o oferta si din partea PSD si PNL pentru a forma o noua majoritate in Consiliu, dar a ales varianta cu cel mai puternic partid de la guvernare, PDL.

Protocolul prevede realizarea a 16 proiecte comune, precum crearea zonei metropolitane, eficientizarea activitatii RADET si finalizarea in termen a Stadionului "Lia Manoliu".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.