Politica 1 Iulie 2009 13:28
Apropiatul lui Marian Vanghelie, vicepresedinte AVAS si consilier general in cadrul Consiliului General al Primariei Capitalei, Bogdan Georgescu, urmeaza sa fie cercetat pentru fals in declaratii, dupa ce ANI a sesizat, marti, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5, Bucuresti, in cazul acestuia.
Bogdan Georgescu a ajuns la vicepresedintia AVAS dupa ce a fost propus de catre colegului sau de partid si bunul sau prieten, Marian Vanghelie. Cu toate ca Vanghelie il vroia pe Georgescu pentru presedintia AVAS, acest lucru nu a fost aprobat, iar “amicul” sau a trebuit sa se multumeasca cu o functie mai mica.

Vanghelie a incercat sa ii mai faca un bine prietenului sau si a incercat sa-l impuna pentru o functie de viceprimar, dupa alegerile locale din 2008, insa fara succes. Si de aceasta data Bogdan Georgescu a trebuit sa se multumeasca cu o functie de consilier.

Insa apropiatul primarului sectorului 5 a reusit in sfarsit sa “iasa din anonimat” si nu oricum, ci prin “frauda”.

Ce fac prietenii lui Marian Vanghelie?

Agentia a declansat din oficiu procedura de control in cazul consilierului Georgescu, intrucat acesta nu a depus declaratiile de avere si de interese in termenele prevazute de lege. “Avand in vedere faptul ca declaratiile de avere si de interese pentru anul fiscal 2007 au fost depuse la data de 11.07.2008, domnul Georgescu Cristian Bogdan a fost sanctionat contraventional cu amenda in cuantum de 500 Lei”, transmite ANI.

In urma verificarilor facute de Agentia Nationala de Integritate, s-a constatat faptul ca vicepresedintele AVAS nu a mentionat in declaratia de interese, datata 11.07.2008, calitatile de administrator la societatile comerciale ADIMEX SERVICE S.R.L., respectiv, CHRIS STYLE ESTETIC S.R.L. Astfel, in urma acestor constatari, ANI a hotarat ca “omisia” consilierului constituie un indice temeinic privind savarsirea infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292, Cod Penal, asupra careia doar organele judiciare au competenta de a se pronunta, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5, Bucuresti.

Activitatea de verificare a averii dobandite in perioada exercitarii mandatelor sau a indeplinirii functiilor ori demnitatilor publice, dupa caz, a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor este supusa controlului judecatoresc. Agentia isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, impartialitatii, independentei, celeritatii, dreptului la aparare si bunei administrari. Verificarile au fost suspendate pana la solutionarea cauzei de catre organul judiciar.

Ascensiunea lui Georgescu

Bogdan Cristian Georgescu, social-democratul propus de Marian Vanghelie pentru sefia AVAS, a fost numit vicepresedinte al acestei institutii printr-o decizie semnata de premierul Emil Boc, publicata pe 20 februarie in Monitorul Oficial.

Functia de presedinte al AVAS a fost preluata de Mircea Ursache, propunerea conducerii centrale a PSD, acesta fiind numit in functie la finele lunii ianuarie. AVAS a revenit la PSD in urma negocierilor dintre PDL si PSD, in baza Protocolului de colaborare.

Bogdan Georgescu este presedinte al filialei de tineret a PSD Bucuresti si consilier in Primaria Muncipiului Bucuresti. Dupa alegerile locale din 2008, Marian Vanghelie a incercat sa-l impuna pe Georgescu, cunoscut ca un apropiat al lui, pentru o functie de viceprimar, dar fara succes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.