Parchetul General a trimis ieri presedintelui Traian Basescu o solicitare pentru aprobarea inceperii urmaririi penale impotriva fostului ministru al Privatizarii Ovidiu Musetescu, in baza Legii privind raspunderea ministeriala.
Parchetul il acuza pe Musetescu de abuz in serviciu si stabilire cu intentie a unei valori diminuate in dosarul de privatizare a Alro Slatina si Alprom SA. Astfel, procurorii Anticoruptie sustin ca fostul ministru din guvernarea Adrian Nastase (2001-2004) a diminuat intentionat valoarea comerciala a actiunilor detinute de stat la Alro Slatina si la Alprom SA.

"Exista indicii ca subevaluarea pachetului de actiuni detinut de stat la cele doua societati s-a realizat, in lipsa unui mediu concurential, prin modificarea strategiei de privatizare, lipsa de transparenta si acordarea dreptului de blocaj actionarului majoritar", se arata in comunicatul emis de Parchetul General.

Cererea procurorului general in cazul Musetescu este indreptata catre presedintele Traian Basescu, potrivit Legii raspunderii ministeriale, prin care seful statului trebuie sa-si dea acordul ca ministrii sau fostii ministri sa poata fi urmariti penal.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.