Consiliul Suprem de Aparare a Tarii va aproba misiunile pentru anul viitor, peste hotare, ale armatei Romaniei.
Dupa cum a anuntat, luni, Administratia Prezidentiala, CSAT va discuta, marti, de la ora 14.00, la Palatul Cotroceni, structura fortelor si a mijloacelor armatei “care pot fi puse la dispozitie, in 2010, pentru misiuni externe”.

Conform unor surse din sistemul de siguranta nationala, nu este exlcusa continuarea diminuarii prezentei efective a militarilor romani in teatrele de operatii, in concordanta cu acordurile politice si diplomatice din domeniu.

Totodata este posibila aprobarea infiintarii unor structuri militare rapide si flexibile, care sa poata fi puse la dispozitia partenerilor din NATO si UE, ai Romaniei, in caz de necesitate.

In cadrul reuniunii CSAT, condusa de presedintele Traian Basescu, prima dupa retragerea lui Mircea Geoana, va fi incuviintata participarea Romaniei la Corpul European al NATO cu desfasurare rapida (NATO Rapid Deployable Corps Eurocorps).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.