Fostul ministru al mediului, Sulfina Barbu ii solicita succesorului sau, Nicolae Nemirschi, sa prezinte in detaliu masurile luate in problema deseurilor si taxei de poluare, in urma sanctiunilor anuntate de Comisia Europeana.
Presedinta Comisiei de administrare si echilibru ecologic, Sulfin Barbu, considera situatia in care se afla Romania din punt de vedere al problemelor pe mediu, ingrijoratoare si solicita de urgenta detaliile celor doua masuri pe mediu.

Barbu se arata ingrijorata de sanctiunea CE si atentioneaza ca Romania este amenintata de infringement. „Ne aflam acum in fata declansarii procedurii de infringement pe doua probleme: pentru gropile de deseuri neconforme si, mai nou, pentru taxa de poluare”, declara Sulfin Barbu.
Aceasta sustine ca Nemirschi stia de existenta acestor observatii, de la nivelul Comisiei, in ceea ce priveste taxa de poluare, inca de acum doua luni.

In privinta infringementul pe managementul deseurilor ne-am resemnat cu ideea amenzilor ca si cum asa ar fi destinul. Solicit o prezentare detaliata din partea ministerului Mediului pe aceste doua cazuri, a demersurilor intreprinse, un calendar clar de actiune pentru a corecta sau a preveni pe cat se poate costurile celor doua infringement-uri”, declara Barbu.

Fostul ministru al mediului este de parere ca urmatoarea perioada de aproximativ 6 luni, cat dureaza in general etapele unui infringement, trebuie folosita cat mai bine, pentru a stii care sunt etapele ce urmeaza.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.