Sistemul de vot uninominal a adus in Camera Deputatilor 201 noi parlamentari. Noul val nu a schimbat insa deloc fata scenei politice. In perioada similara a anului 2005, sapte noi legi vedeau lumina Monitorului Oficial.
In cinci luni de activitate parlamentara, in Camera Deputatilor a fost adoptata si a devenit lege o singura initiativa legislativa datand din 2009 a unui deputat, pesedistul Victor Ponta.

Aceasta lege -100% "productie“ a noii legislaturi - nu are decat un singur articol si reprezinta modificarea Codului de procedura penala. Majoritatea proiectelor adoptate de Camera Deputatilor sunt ordonante de urgenta ale guvernului Tariceanu si Boc.

In perioada similara a anului 2005, adica in prima sesiune a legislaturii, deputatii aveau deja inregistrate 224 de initiative legislative proprii - toate datand din anul respectiv, dintre care sapte erau legi publicate in Monitorul Oficial.

Din cele 224 de initiative, intr-un final, 35 au devenit legi.

Acum, deputatii au 147 de initiative inregistrate care inca nu au intrat in proceduri parlamentare si 48 de initiative in diferite stadii la Camera Deputatilor. Din cele 48, una, cea a lui Ponta, este singura promulgata de seful statului si publicata in Monitorul Oficial. Alte doua au fost adoptate de cele doua Camere, dar inca nu au ajuns la promulgare.

12 initiative au iesit din circuitul legislativ (retrase de initiatori sau respinse definitiv), iar 10 au fost adoptate si remise Senatului. Restul sunt in lucru la comisiile de specialitate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.