Ministrul democrat-liberal al Turismului, Elena Udrea, a declarat, duminica, ca anul acesta, pana la alegerile prezidentiale, toti ministrii PDL, dar mai ales cei considerati ca fiind mai apropiati de Traian Basescu, vor fi tinta unor atacuri politice.
"Cred ca anul acesta, pana la alegerile din toamna, toti membrii Cabinetului care provin din partea PDL, in special persoanele care sunt considerate a fi mai apropiate de Traian Basescu, de presedinte, vor fi clar punctele tuturor atacurilor, pentru ca, e clar, in acest an se va da cea mai mare batalie electorala, si campania a inceput mai devreme", a declarat Elena Udrea, in cadrul unei emisiuni de la Antena 3, informeaza NewsIn.

Democrat-liberala considera ca Monica Iacob-Ridzi este, in acest moment, victima unor atacuri politice, ea fiind asociata, prin intermediul Elenei Basescu, cu seful statului. "Nu sunt pozitii corecte si nu sunt pozitii argumentate de o buna credinta ci este un atac politic, care tine de o prematura campanie electorala", a spus Udrea. Ea a explicat ca, "atata timp cat Monica Ridzi este acuzata in subsidiar ca toti banii astia (n.r-sumele folosite pentru evenimentele din 2 mai) i-a dus spre campania Elenei Basescu, ca e unul dintre cei care il sprijina pe Traian Basescu", miza atacului asupra ministrul Tineretului este imaginea sefului statului.

Mai mult, Udrea considera ca Monica Iacob Ridzi a fost atacata politic si pentru ca pare o persoana mai vulnerabila, noua la guvernare. "Este mai greu sa il ataci pe Vasile Blaga de exemplu, atunci incepi cu cei mai noi la guvernare", a opinat ministrul, adaugand ca Ridzi nu este "veriga slaba" intre membrii PDL din Cabinetul Emil Boc.

"Nu e veriga slaba, este demult in politica, e mai veche decat mine. Nu este o fiinta care sa se sperie usor, duce bataliile politice. Nu e comod pentru nimeni sa fie tinta unui astfel de atac dar nu cred ca va fi usor de impresionat", a sustinut Elena Udrea.

Intrebata daca, in locul Monicai Iacob Ridzi, ar fi ales, asa cum a facut cand a plecat de la Cotroceni, sa demisioneze din functie, Udrea a spus ca acesta ar fi un gest gresit "pana nu apar rezultatele cercetarilor".

"Situatia doamnei ministru este in acest moment in cercetarea unei Comisii parlamentare, de asemenea DNA este in situatia de a cerceta cheltuielile care s-au facut cu ocazia zilei de 2 mai. Pana cand aceste institutii se vor pronunta eu cred ca este corect ca noi sa asteptam si toti cei care ar avea ceva de spus sa astepte si cand vom avea solutiile, atunci putem sa ne pronuntam", a spus Udrea, adaugand ca este convinsa ca solutia cercetarilor va fi aceea ca "totul a fost corect si legal". "Noi am avut o discutie in partid cu doamna Ridzi si ne-a prezentat un punct de vedere asupra a tot ceea ce s-a intamplat si ne-a explicat. Eu cred ca solutiile vor fi ca totul a fost corect", a subliniat Elena Udrea, precizand ca, pana la finalul cercetarilor, cazul Ridzi nu mai are de ce sa faca obiectul unei discutii in partid.

Referindu-se la alegerile prezidentialele din toamna, cea mai importanta miza politica a anului, moderatorul a intrebat-o pe Udrea daca, in cazul in care Traian Basescu nu va candida, PDL se va simti tradat. "Cred ca este una dintre acele situatii la care nu am cum sa ma gandesc pentru ca stiu ca nu se va intampla. Cred ca va lua decizia corecta", a spus Udrea.

Ministrul Turismului s-a ferit sa precizeze care va fi decizia finala a lui Traian Basescu in ceea ce priveste candidatula pentru un nou mandat de presedinte. "Nu pot eu sa spun ce cred, daca nici Elena Basescu nu stie eu cu atat mai putin", a explicat Udrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.