Presedintele Traian Basescu participa, duminica, la Catedrala "Inaltarea Domnului" din Slobozia, la slujba de intronizare a noului Episcop al Sloboziei si Calarasilor, Vincentiu Ploiesteanul, care va fi oficiata de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.
Seful statului a ajuns la Catedrala "Inaltarea Domnului" din Slobozia in jurul orei 11.00, in timpul oficierii Sfintei Liturghii. Dupa slujba, va avea loc ceremonia de intronizare a celui de-al treilea episcop al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, informeaza NewsIn.

Vincentiu Ploiesteanul a fost ales episcop al Sloboziei si Calarasilor pe 18 iunie de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

La ceremonia desfasurata la Catedrala "Inaltarea Domnului" din Slobozia au participat si alti oameni politici printre care George Becali, Corneliu Vadim Tudor, Codrin Stefanescu si Marius Marinescu, ministrul Vasile Blaga, liberalii Dan Motreanu si Cristina Pocora. George Becali a facut nota discordanta fata de ceilalti participanti la eveniment, asezandu-se la un moment dat, pret de cateva minute, pe jos, in genunchi.

Intrebat ce parere are despre faptul ca la slujba au luat parte atatia politicieni, Traian Basescu a spus ca probabil toti au primit invitatii. "Eu am primit o invitatie scrisa, cred ca si ceilalti la fel", a spus presedintele.

La iesirea din biserica, presedintele a fost intampinat de multimea de credinciosi prezenti la ceremonie, un nou prilej pentru o baie de multime, glume, strangeri de mana si fotografii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.