Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a declarat, joi, ca Romania se confrunta cu o confuzia tot mai frecventa pe care o fac ''occidentali intre romi si romani''.
Ion Iliescu crede ca miscarea cetatenilor tarilor nou membre ale UE spre Europa Occidentala este de fapt o miscare a fortei de munca in interiorul UE, care angreneaza odata cu ea si fenomene mai putin placute cum ar fi somajul si cersetoria.

"Interventia mea a cuprins cateva chestiuni axate in primul rand pe cauzele acestei imigrari. Si aici sunt doua aspecte: pe de o parte, miscarea pentru cetatenii tarilor nou membre ale UE din zona noastra spre Europa Occidentala - este un fel de miscare a fortei de munca in interiorul Uniunii Europene.

De aceea, am si aratat ca este improprie caracterizarea romanilor sau polonezilor drept imigranti, pentru ca sunt cetateni europeni care se deplaseaza spre tarile mai dezvoltate din cauze esentialmente de natura economica", a spus fostul sef al statului, dupa interventie din cadrul Sesiunii Anuale a Formului Crans Montana, panelul consacrat problemelor imigrarii, securitatii si stabilitatii, relateaza Agerpres.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.