Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, luni, constituirea unei comisii de mediere pentru proiectul de lege privind dreptul la rectificare si dreptul la replica fata de materialele publicate in presa. Comisia sesizata in fond cu aceasta initiativa a fost Comisia pentru cultura, arte si mijloace de comunicare in masa. Proiectul de lege a fost elaborat, in anul 2001, de catre deputatul PSD Ioan Mircea Pascu.

Initiativa legislativa prevedea, printre altele, ca publicarea rectificarii sau a replicii nu impiedica persoana care se considera lezata sa se adreseze instantelor judecatoresti competente pentru acordarea de despagubiri banesti si pentru constatarea savarsirii unei infractiuni. In momentul in care legea a fost inaintata a starnit proteste atat de puternice incat chiar PSD a renuntat sa o mai promoveze, uitand-o prin sertare. In mod ciudat, textul a fost redescoperit si procedura de dezbatere in Parlament reluata.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.