PNL nu s-a delimitat de atacul lui Ludovic Orban impotriva PD si a presedintelui Traian Basescu.

La o zi dupa ce presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, l-a atacat pe Traian Basescu, sustinand ca acesta are "o agenda proprie ascunsa" si vrea sa-l schimbe pe premierul Tariceanu, liderul Partidului Social Democrat a sustinut public aceeasi teza.
Presedintele organizatiei PNL Bucuresti Ludovic Orban a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca PD impreuna cu Traian Basescu, numit "suvita-mot-capitan" si "imparatul jucator de barbut si septic", vor sa se delimiteze de guvernare si sa-l rastoarne pe Calin Popescu-Tariceanu din functia de premier.

De remarcat ca la Alba Iulia, acolo unde Orban i-a criticat pe democrati, a fost prezent si premierul Tariceanu. Care nu l-a pus la punct, dimpotriva, a legitimat punctul acestuia de vedere ca fiind "o reflectare a ceea ce multi din PNL gandesc".

Gaz pe foc

Intr-un discurs de patruzeci de minute, Adrian Nastase a descris primele sase luni de guvernare in culori dintre cele mai sumbre, dublate de previziuni apocaliptice. Raportul de tara din toamna ar putea recomanda amanarea aderarii, grevele se vor indesi, taranii vor saraci din cauza impozitului pe terenuri, iar politicienii se vor certa pe teme minore.

Prin discursul sau, Nastase a tintit insa spre Traian Basescu, despre care afirma ca ar controla, de fapt, activitatea executivului. "Traian Basescu a inceput un razboi de gherila impotriva primului-ministru. Noi am avut impresia ca guvernul e condus de Basescu. Acum presedintele se da la o parte si ii lasa in fata pe baietii astia mai fraieri din PNL". Presedintele executiv al PSD nu a uitat sa aduca in discutie conflictele dintre PD si PNTCD, din vremea guvernarii CDR, si a tinut sa precizeze ca liberalii "au inceput sa-si dea seama" ca presedintele incearca sa le submineze imaginea si pozitia.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.