Tensiunile din interiorul Aliantei par sa capete accente din ce in ce mai puternice. Pentru prima data, ieri, la sedinta comuna a parlamentului pentru validarea Consiliilor de Administratie ale SRR si SRTv, democratii nu numai ca si-au retras propunerile, dar au si decis sa voteze impotriva numirilor facute de aliatii lor, netinand cont de voturile celorlati parteneri ai arcului guvernamental. Gestul democratilor, care au ajuns sa-si fluture ostentativ independenta alegand sa faca nota discordanta cu partenerii politici in ceea ce priveste SRR si SRTv, a reprezentat, de fapt, varful de criza al Aliantei, ravasita si pana acum de alte cutremure, de o mai mica intensitate insa.

Problema Consiliilor de Administratie din cele doua institutii a fost prima proba de foc pentru coalitie. Urmeaza la rand statutul comunitatii de informatii, liberalii si democratii vazand total diferit coordonarea serviciilor secrete. Si daca aceasta problema ar da nastere din nou la divergente puternice, nu ar mai ramane decat un pas pana la organizarea de alegeri anticipate, ca singura solutie pentru limpezirea apelor din ce in ce mai tulburi din interiorul coalitiei guvernamentale. Cineva, acolo sus la Cotroceni, urmareste pas cu pas acest scenariu pus in scena cu fidelitate de democrati.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.