Elena Udrea spune, intr-o declaratie postata pe blog, ca a achitat din banii personali chiria pentru sediul de campanie al Elenei Basescu, nu din bani publici, in replica la informatiile aparute "in cateva publicatii electronice".
Udrea argumenteaza declaratia de pe blog precizand ca, in cateva publicatii electronice, se sugereaza ca sediul de campanie al Elenei Basescu ar fi fost finantat din bani publici, cheltuielile fiind decontate pe biroul sau parlamentar si ca angajatii aceluiasi birou ar fi fost la dispozitia Elenei Basescu, potrivit NewsIn.

"Este adevarat ca personal am sustinut candidatura Elenei si ca m-am oferit sa ii pun la dispozitie, din bani personali, un sediu de campanie. Cum sunt un om care isi respecta cuvantul, incepand cu data de 1 aprilie i-am oferit acesteia o parte din spatiul aferent biroului meu parlamentar si am platit personal chiria pentru salile ocupate de EBA si de echipa ei", explica ministrul Turismului.

Potrivit postarii de pe blog, chiria pentru intregul spatiul pus la dispozitia Elenei Basescu este de 2.000 lei pe luna, iar de la 1 aprilie biroul parlamentar al Elenei Udrea a functionat intr-o sala de doar 20 de metri patrati, fata de 80 de metri patrati pana atunci, "motiv pentru care cheltuielile aferente, cele decontate la Camera Deputatilor, au scazut la 500 lei pe luna". "Pe site-ul Camerei Deputatilor se mentioneaza ca as fi decontat, in luna aprilie, suma de 5.624 lei reprezentand chirii si utilitati, insa acest decont include suma de 2.000 lei pentru chiria aferenta lunii martie si pe cea de 500 lei pentru chiria aferenta lunii aprilie, diferenta fiind reprezentata de alte cheltuieli care nu au nimic de-a face cu chiria. De asemenea niciunul dintre angajatii biroului meu parlamentar nu au facut parte din echipa de campanie a EBA", explica Udrea.

Ministrul Turismului spune ca o bucura faptul ca sediul sau de campanie, devenit ulterior si sediul biroului sau parlamentar, i-a adus noroc si Elenei Basescu. "In plus, spre iritarea unora, daca presedintele ar avea nevoie, i-as pune de asemenea la dispozitie respectivul spatiu ca sediu de campanie pentru competitia electorala de la sfarsitul acestui an", completeaza ea.

Candidatura si succesul Elenei Basescu la alegerile europarlamentare au provocat "reactii de neimaginat" ale masinariei de propaganda a partidelor aflate in competitie cu PD-L si cu Traian Basescu, comenteaza Udrea pe blog. "Elena a fost studiata cu lupa sub aspectul originilor sale sociale, al recomandarilor scolare, al evolutiei sale politice. Orice nuanta a discursului sau a fost indelung comentata, orice emotie manifestata prin omiterea din cuvantare a unei virgule a fost voit exagerata, iar greselile inerente au fost imediat tranferate lui Traian Basescu, favorit in cursa pentru alegerile prezidentiale din acest an", spune ministrul Turismului.

Elena Udrea mai spune ca spatiul total al biroului parlamentar, pe care l-a pus la dispozitia Elenei Basescu, este de 80 de metri patrati, nu de 100.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.