Liderul deputatilor PDL Mircea Toader a declarat, dupa sedinta grupului parlamentar de la Camera, ca PDL nu ii va retrage sprijinul politic ministrului Tineretului Monica Iacob- Rdizi si nu ii vor solicita demisia, adaugand ca Ridzi nu trebuie sa se justifice in fata deputatilor, ci a procurorilor.
Toader a precizat ca, in sedinta de grup a deputatilor la care a participat si Monica Iacob-Ridzi, nu s-a discutat despre acuzatiile care ii sunt aduse ministrului Tineretului privind sumele cheltuite cu organizarea Zilei Tineretului, ci doar despre eventuala introducere pe ordinea de zi a plenului a cererii PNL privind inceperea urmaririi penale impotriva lui Ridzi. Potrivit deputatului PDL, daca exista depusa o astfel de cerere la procuratura, atunci, pe baza documentelor, procuratura va putea cere Camerei Deputatilor aprobarea pentru inceperea urmaririi penale.

"Nu am avut alta discutie, n-am intrebat-o (n.r. despre acuzatiile aduse), ci am discutat ca procedura, cum facem daca se introduce pe ordinea de zi cererea PNL. Dna Ridzi nu se justifica in fata noastra, noi suntem grup parlamentar, noi nu suntem procurori. Din punct de vedere politic, actiunea pe care a facut-o ea a fost de mare amploare, in rest procurorul o sa hotarasca" a explicat Toader, citat de NewsIn.

Intrebat daca i se va retrage sprijinul politic ministrului Tineretului sau i se va cere demisia, democrat-liberalul a raspuns "Nu, nu are legatura cu sprijinul politic". El a adaugat, raspunzand unei intrebari, ca orice ancheta demarata pe numele unui lider prejudiciaza imaginea partidului.

Biroul Permanent al Camerei nu a reusit luni sa ia o decizie in legatura cu cererea PNL in legatura cu Monica Iacob-Ridzi. Sedinta va fi reluata tot luni, dupa plenul comun al celor doua Camere.

PNL, 'Ochi pentru ochi': Cum ati facut cu Atanasiu, asa sa faceti si cu Iacob Ridzi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.