Vicepresedintele PNL Daniel Chitoiu a anuntat, duminica, intentia liberalilor de a depune luni in Parlament o propunere legislativa pentru modificarea unor masuri fiscale luate de Cabinetul Boc, proiect care include anularea impozitului forfetar.
"Maine (luni – nr) vom depune un proiect de lege in Parlament privind reducerea impozitelor si taxelor, de relaxare fiscala, care are rolul de a da un aer de respiro contribuabililor", a explicat Chitoiu, potrivit NewsIn.

Vicepresedintele PNL a mai spus ca printre elementele propunerii legislative se regasesc masuri privind anularea impozitului forfetar, care, spune el, a condus "zeci de mii de firme la suspendarea sau inchiderea activitatii". Alte masuri propuse de liberali sunt reducerea TVA la 5% pentru tranzactiile cu locuinte noi, anularea restrictiilor privind deductibilitatea TVA si deducerea cheltuielilor privind organizarea si functionarea IMM-urilor privitoare la achizitionarea de autoturisme si cheltuielile cu combustibilul, precum si reducerea cotelor de contributuii sociale cu 10 puncte procentuale.

Daniel Chitoiu a mai amintit experienta liberalilor cu introducerea cotei unice, in ianuarie 2005, si care a avut ca efect principal faptul ca Romania a avut cea mai mare crestere economica din Europa, dar si cresteri ale veniturilor bugetare si ale PIB-ului.

El a mai adaugat ca liberalii vor solicita Parlamentului sa discute acest act normativ in procedura de urgenta. "Aceste masuri sunt primele masuri anticriza pe termen scurt pe care noi le propunem si care dorim sa se ia imediat", a mai spus Chitoiu.

De asemenea, Chitoiu a mai anuntat si alte domenii de reglementari economice si fiscale pe care liberalii intentioneaza sa le modifice prin propuneri legislative."Unul dintre acestea este proiectul de lege pentru combaterea platilor intarziate, mai ales cele din relatiile dintre contribuabil si institutiile publice. Guvernul, desi s-a angajat ca va plati toate restantele si, mai ales, ca va veni la zi cu rambursarile de TVA, constatam acum ca rambursarile de TVA, ca soldul acestora este dublu fata de decembrie 2008. Am preluat aceasta prevedere din masurile adoptate si de Comisia Europeana, in sensul de a oblige autoritatile publice sa deconteze in maximum 30 de zile toate obligatiile contractuale pe care le au fata de benefiaciari", a afirmat vicepresedintele PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.