Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat vineri seara la Antena 3 ca testul actualei Coalitii va fi reactia PDL la propunerile PSD de schimbare a politicii economice, el criticand din nou modul in care se iau decizii in Guvern si faptul ca banii sunt dirijati catre ministerele PDL.
Liderul PSD a sustinut ca functionarea coalitiei depinde de modul in care se raspunde la criza economica, dar si de respectarea intelegerilor politice cu PDL, arata NewsIn.

"Consideram ca aceasta Coalitie de guvernare este inca necesara si posibila, dar nu in modul in care functioneaza astazi si nu in modul in care domnul Basescu vine cu bocancii in Guvern si dicteaza si, mai ales, nu in modul in care astazi se raspunde la criza pe care o traversam. (....) Daca lucrurile continua si se indreapta, din punct de vedere al eficacitatii guvernarii si al respectului reciproc al partenerilor in guvernare, intr-o directie buna, mergem mai departe. Daca nu, nu!", a avertizat Geoana.

In acest context, liderul social-democrat a apreciat ca in acest moment politica economica a Guvernului, in plina criza, nu da rezultate, ca este nevoie de "o schimbare de atitudine" si ca testul acestei coalitii va fi reactia PDL la propunerile PSD de schimbare a politicii economice.

"In acest moment, tara are nevoie de o schimbare de politica economica. Suntem dispusi sa contribuim la aceasta schimbare cu solutii concrete, sper ca si partenerii de guvernare sa inteleaga gravitatea acestui moment. (...) Cred ca testul adevarat va fi reactia partenerilor nostri la propunerile noastre de schimbare de politica economica", a mai adaugat Mircea Geoana.

Liderul PSD a mai spus ca partidul sau este pregatit sa vina "cu o propunere de schimbare de politica economica si de incercare de a atenua aceasta criza si de a salva locuri de munca" si ca in perioada urrmatoare partidul va veni cu propriile solutii pentru combaterea crizei.

"N-am vrut sa iesim cu aceasta propunere in campania pentru europene pentru ca ar fi parut ca este demagogic si ca vrem sa ne facem reclama pe europene (...) Dupa ce ma intorc dintr-o vizita in China, (saptamana viitoare, n.r.) unde incerc sa vad daca putem gasi ceva resurse suplimentare pentru economie, vom lansa oferta PSD-ului de politica economica. Sper sa fie adoptata", a mai declarat pesedistul la Antena 3.

Geoana a revenit si la problemele de natura politica dintre partenerii de guvernare, sustinand ca PSD a dat vineri la Comitetul Executiv un ultimatum PDL fata de imixtiunea presedintelui Basescu in Guvern. "Nu este in regula ca deciziile importante ale guvernarii sa se ia la Cotroceni. (...) Nu am o problema sa am o relatie institutionala cu Traian Basescu, dar nu este firesc si este si contraproductiv ca ceea ce se numeste capacitatea de analiza proprie si de decizie proprie a celor de la PDL si, in mod indirect si influentarea intregului Guvern, sa se faca la comanda unui singur om", a mai sustinut el.

Presedintele Senatului a spus ca o discutie pe care sa o aiba cu premierul Boc si presedintele Basescu nu ar strica, dar s-a aratat sceptic ca PSD ar putea obtine mare lucru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.