Liberalii sustin ca Ecaterina Andronescu blocheaza fondurile europene pentru Ministerul Educatiei si ii cer premierului Emil Boc "sa o oblige" pe Andronescu sa dea drumul proiectelor, sau sa o demita.
'Ministerul Educatie risca sa piarda fondurile structurale, din cauza incompetentei ministrului Andronescu. Acest lucru va duce, inevitabil, la blocarea reformei in educatie”, transmit liberalii.

Liderii opozitiei amintesc de faptul ca in noiembrie 2008, in perioada guvernarii liberale, Ministerul Educatiei a primit prefinantare din fondurile structurale pentru proiecte care vizau, printre altele, reformarea curricumului national si formarea profesionala a cadrelor didactice. Tot acestia ii reporoseaza actualului ministru al Educatiei ca proiectele nu au fost demarate nici acum, dupa 6 luni, desi termenul limita este luna iunie, iar astfel Romania risca sa piarda fondurile.

Ministrul Andronescu nu a angajat personalul contractual responsabil pentru proiecte si nici nu a facut lansarea programelor. In consecinta, banii vor fi returnati, iar ministerul nu va mai putea beneficia, timp de doi ani, de nici o finantare europeana. Aceasta inseamna, in fapt, intarzierea cu ani de zile a regandirii sistemului de invatamant”, sustin reprezentantii PNL.

Fostii guvernanti ii solicita astfel, “in ultimul ceas”, premierului Boc sa ia o decizie importanta in ceea ce priveste educatia din Romania, iar pe langa asta, liberalii ii dau acestuia si posibilitatea de a aalege din doua optiuni:

Ori o obliga pe Ecaterina Andronescu sa dea drumul proiectelor, ori o inlocuieste pe aceasta cu o persoana capabila sa managerieze institutia”, au declarat liberalii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.