Fostul premier al Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, a comentat, joi seara, la emisiunea "Stirea zilei" de la Antena 3 declaratia presedintelui Basescu legata de scoala care scoate tampiti.
Fostul lider al liberalilor spune ca presedintele Basescu "a facut declaratia in nume propriu".

Tariceanu, el insusi un produs la scolii romanesti, afirma ca periculoasa in declaratia presedintelui este ideea de dispret fara de scoala, o idee pe care seful statului o incurajeaza. Si uite asa, s-ar putea ca unii dintre copiii de astazi sa ajunga la concluzia ca scoala nu le foloseste avand exemplul unor agramati care spun ca au facut o scoala, dar nu se stie pe unde, si care au ajuns in Parlamentul European.

In opinia lui Tariceanu, este foarte usor sa vii si sa spui ca programa scolara este prea incarcata, devenind popular in randul elevilor, dar nu aceasta e "dovada responsabilitatii unui presedinte". Tariceanu spune ca scoala care a reusit sa formeze generatii intregi isi pierde valoarea de simbol.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.