Liderul Tineretului Social-Democrat, Nicolae Banicioiu, a declarat joi ca va cere comisie parlamentara de ancheta care sa verifice cheltuielile facute pentru Ziua Tineretului de catre ministrul Monica Iacob-Ridzi, pe care a acuzat-o de deturnare de fonduri.
Potrivit lui Banicioiu, Ministerul Tineretului si Sportului a cheltuit pentru Ziua Tineretului aproape 800.000 de euro, suma fiind folosita in special pentru organizarea a doua concerte. "Pentru fiecare din cele doua concerte, ministerul a platit cate 400.000 de euro", a sustinut deputatul, aratand ca, dupa calculele sale, angajarea artistilor si amenajarea scenei nu puteau depasi 30.000 de euro pentru fiecare concert. Banicioiu a apreciat ca ministrul Tineretului, Monica Iacob-Ridzi, s-ar face vinovata de „deturnare grosoloana” de fonduri.

Nicolae Banicioiu a mai aratat ca evenimentele au fost organizate de doua firme "de apartament", fara notorietate, care au obtinut contractele prin atribuire directa, si nu prin licitatii. Banicioiu s-a plans si de modul in care Monica Iacob Ridzi a oferit explicatii pentru aceste sume cheltuite, adica a declarat unui cotidian central ca nu stie exact pe ce au fost cheltuiti acesti bani, dar ca va verifica si va pune la dispozitia presei datele. Liderul tineretului pesedist a declarat ca va cere audierea ministrului in comisia de specialitate (cea de invatamant, stiinta, tineret si sport), fara a preciza din care Camera a Parlamentului, ca va cere luni in Biroul Permanent al Camerei formarea unei comisii de ancheta, adaugand ca este necesar si controlul Curtii de Conturi. "Dna Ridzi ar trebui sa inteleaga ca raspunde in fata cetatenilor pentru fiecare ban pe care il cheltuie. Ma intreb de ce au fost facute aceste cheltuieli exagerate tocmai la inceputul campaniei electorale. Nu vreau sa cred ca o parte din bani au fost deturnati, prin anumite mijloace, catre campania electorala a PDL sau campania electorala a Elenei Basescu”, a mai afirmat el, citat de NewsIn.

Banicioiu a mai acuzat-o pe Ridzi ca nu foloseste infrastructura ministerului in programele de tabere studentesti. Deputatul a spus ca elevii si studentii nu vor fi cazati in unitatile de stat, care au fost renovate, ci in hotelurile "privatilor".

Pentru Videanu sunt bani, pentru Educatie nu


Nicolae Banicioiu, a declarat joi ca pentru salariatii din regiile si agentiile din subordinea ministerului Economiei se gasesc bani, in timp ce pentru Educatie nu sunt.

"O sa vedeti cum se economisesc bani in subordinea dlui Videanu, apropo de faptul ca profesorii au sau n-au bani pentru a participa la supravegherea de la bacalaureat. Ministerul Educatiei n-are bani, dar sa vedeti cat castiga de exemplu angajatii de la Transelectrica", a acuzat Banicioiu.

El a spus ca la Transelectrica salariul mediu este de 41 milioane ROL, la Nuclearelectrica de 68 milioane, la Hidroelectrica 48 de milioane, la complexul energetic Turceni de 28 milioane, la Rovinari 36 de milioane. Deputatul a sustinut ca sefii acestor institutii castiga sute de mii de euro pe an. Directorul general de la Romelectrica ar castiga 450.000 de euro, cel de la Transgaz Medias 100.000 euro, cel de la Romgaz 135.000 de euro, potrivit lui Banicioiu.

"Sper ca dl. Videanu sa inteleaga ce inseamna economie si probabil ca acest termen de recesiune, de criza sa insemne acelasi lucru pentru toata lumea, nu doar pentru Andronescu, pentru Bazac, pentru Sarbu. Dl. presedinte nu a stiut de aceste cifre atunci cand a venit la Guvern, asa ca i le pun eu la dispozitie si sper ca pe acei ministri care nu au inteles ce inseamna economie, sper sa-i urecheze dl. Basescu in acelasi mod in care s-a adresat ministrilor PSD", a conchis deputatul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.