Presedintele PSD Buzau, senatorul Vasile Ion, ii acuza pe prim-vicepresedintele filialei, Constantin Boscodeala, si pe vicepresedintele Victor Mocanu ca boicoteaza interesele partidului prin demersul lor de a inlocui actuala conducere a organizatiei judetene.
In cadrul unei conferinte de presa, Vasile Ion a cerut public retragerea celor doi contestatari din toate functiile politice detinute. Senatorul sustine ca PSD Buzau a obtinut rezultate slabe la alegeri chiar in colegiile de care au raspuns primarul Constantin Boscodeala si deputatul Carmen Moldovan.

"Pentru ca boicoteaza interesele partidului, cei doi ar trebui sa se retraga singuri din functiile politice. Trebuie sa inteleaga ca o conducere legitima nu poate fi schimbata cand vrea fiecare”, a spus Vasile.

Prim-vicepresedintele filialei PSD Buzau, Constantin Boscodeala, si vicepresedintele Victor Mocanu au cerut public, miercuri, demisia presedintelui organizatiei, senatorul Vasile Ion, pe care il acuza ca nu s-a implicat in campania electorala pentru alegerile europarlamentare. Cei doi lideri ai PSD Buzau au afirmat, intr-o conferinta de presa, ca Buzaul este singurul judet care si-a schimbat culoarea politica in urma euroalegerilor, fiind singurul judet "rosu" care a devenit "portocaliu" si considera ca Vasile Ion este responsabil pentru rezultatele slabe obtinute.

Acesta este argumentul pe care lideri pesedisti buzoieni vor sa-l prezinte presedintelui PSD, Mircea Geoana, in speranta ca acesta va interveni si va numi o conducere interimara la organizatia judeteana. "Daca senatorul Vasile nu isi va da demisia, asa cum si cred ca se va intampla, ii vom inainta presedintelui Mircea Geoana un memoriu prin care ii vom aduce la cunostinta intentia noastra, bazata pe argumente solide", a declarat Constantin Boscodeala, prim-vicepresedinte al PSD Buzau si primar al municipiului Buzau.

La alegerile din 7 iunie, PSD a obtinut in judetul Buzau 31,91 %, iar PDL a fost pe primul loc, cu 33,30%.

Tensiunile din filiala PSD Buzau sunt mai vechi, senatorul Vasile Ion fiind acuzat de unii membri ai filialei ca ar intretine e o atmosfera conflictuala in organizatie. Potrivit presei locale, la nivelul PSD Buzau exista o disputa intre cei grupati in jurul lui Ion Vasile si cei din jurul lui Victor Mocanu, fost membru PDL pana la alegerile locale de anul trecut. Ultimul scandal in filiala a avut loc in luna martie, dupa ce senatorul Ion Vasile a declarat ca a primit de la un coleg de partid suma de 200.000 de euro pentru a asigura instalarea ca prefect a lui Petre Emanoil Neagu, fost lider al PNL Buzau. Vasile l-a sustinut pentru aceasta functie pe Valeriu Ungureanu, fost subprefect si deputat intre anii 2004-2008, care a fost desemnat prin vot de Consiliul Judetean al formatiunii pentru acest post.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.