Premierul Calin Popescu Tariceanu nu a confirmat numirea democratului Sorin Frunzaverde in fruntea viitoarei Comunitati Nationale de Informatii. "Cred ca mergeti cu gandurile prea departe. Inca suntem in faza in care incepem sa ne gandim, sa discutam despre structuri si despre oameni", a declarat primul-ministru, conform Rador. Directorul Comunitatii de Informatii ar urma sa fie consilier prezidential pentru informatii si membru in Consiliul Suprem de Aparare a tarii.

Pentru ocuparea acestui post, Administratia Prezidentiala vehiculeaza numele lui Sorin Frunzaverde. Senatorul PNL Norica Nicolai e de parere insa ca viitoarea Comunitate de Informatii ar trebui sa fie subordonata Parlamentului, deoarece aici sunt reprezentate toate formatiunile politice. CNI ar urma sa fie condusa de consilierul prezidential, alaturi de directorii SRI, SIE, SPP si STT, precum si sefii structurilor informative din MAI, MApN si MJ.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.